Ειδήσεις

Ηρθησαν οι περιοριστικοί όροι του κατηγορούμενου για βιασμό Σλοβάκου

Με απόφαση που έλαβε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ήρθη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί σε έναν Σλοβάκο ανιματέρ κατηγορούμενο για βιασμό μετά από μήνυση μιας Γερμανίδας, τουρίστριας, που παραθέριζε τον Οκτώβριο του 2010 στην Καρδάμαινα της Κω.
Το δικαστήριο μεταρρύθμισε παραπέρα τον όρο εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Κω με την υποχρέωση του να δίνει το παρών μια φορά κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Σλοβακία τους μήνες από Νοέμβριο έως Απρίλιο και το υπόλοιπο διάστημα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε διότι δεν παρουσιάστηκαν στην δίκη ουσιώδεις μάρτυρες συμπεριλαμβανομένου και του θύματος.
Πιο συγκεκριμένα την 3η Οκτωβρίου 2010 η Γερμανίδα, επιδιώκοντας να συνεχίσει τη νυχτερινή της διασκέδαση, απευθύνθηκε  στον κατηγορούμενο, ο οποίος την προσκάλεσε στα γενέθλιά του και κατέληξαν μαζί με την παρέα του σε νυχτερινό κέντρο της Καρδάμαινας.
Η Γερμανίδα φέρεται να επιδείκνυε κατά το διάστημα που βρισκόταν εκεί μία διαχυτικότητα στη συμπεριφορά της, έναντι του κατηγορουμένου, ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως και ο κατηγορούμενος.
Κατά τις 2:30 περίπου της 4ης Οκτωβρίου 2010 η Γερμανίδα θέλησε να φύγει από το νυχτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζαν και απευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη της παρέας, αν κάποιο από αυτά μπορούσε να τη συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο. Προθυμοποιήθηκε προς τούτο ο κατηγορούμενος.
Το δωμάτιο δε, όπου διέμενε ο κατηγορούμενος ήταν στην ίδια κατεύθυνση με το ξενοδοχείο της παθούσας, φθάνοντας δε έξω από αυτό αυτός ανέβηκε προφασιζόμενος ότι είχε ξεχάσει κάτι, ρωτώντας παράλληλα την Γερμανίδα αν επιθυμούσε να ανέβει και η ίδια, άλλως να τον περιμένει στο δρόμο.
Φοβούμενη αυτή να μείνει μόνη της και λόγω του προχωρημένου της ώρας τον ακολούθησε στο δωμάτιό του. Μόλις εισήλθαν εντός του δωματίου ο κατηγορούμενος φέρεται, επωφεληθείς της καταστάσεως, να τη φίλησε στο στόμα και παρά την υπόδειξη της παθούσας να σταματήσει, συνέχισε.
Του αποδίδεται ότι την έσπρωξε στον τοίχο, κρατώντας δυνατά με τα χέρια του τους ώμους της και ακινητοποιώντας την.
Η Γερμανίδα φέρεται να τον απώθησε, δαγκώνοντάς τον στο χέρι κι αυτός εν συνεχεία και παρά την αντίθετη βούλησή της να την έσπρωξε στο κρεβάτι, να ανέβηκε πάνω της, να της έβγαλε το φόρεμα και το εσώρουχο με βίαιο τρόπο και να την βίασε.
Εκείνη φέρεται να τον χτύπησε με το πόδι της, καταφέρνοντας να τον απωθήσει και να εξέλθει του χώρου του δωματίου.
Ο κατηγορούμενος συνομολογεί τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως, ισχυριζόμενος όμως ότι όλα έλαβαν χώρα με την συναίνεσή της.
Από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που έγιναν προέκυψαν ενδείξεις βίας, ενώ περαιτέρω η Γερμανίδα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν σε έντρομη κατάσταση και κλαίουσα, ζήτησε βοήθεια από τον ιδιοκτήτη παρακείμενου εστιατορίου.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μ. Χατζηάμαλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου