Ρεπορτάζ

37χρονος Ροδίτης εξαπάτησε 20 άτομα παριστάνοντας τον πλασιέ

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιώνει την 13η Οκτωβρίου 2016 υπόθεση απάτης με κατηγορούμενο έναν 37χρονο Ροδίτη, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
O 37χρονος, κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι παριστάνοντας τον πλασιέ εταιρείας ηλεκτρικών ειδών της Θεσσαλονίκης και θυγατρικής της, εισέπραξε συνολικά 16.772,7 ευρώ από 20 κατοίκους της Pόδου ως προκαταβολή για ανύπαρκτες παραγγελίες αγοράς ηλεκτρικών συσκευών δίνοντάς τους πλαστογραφημένα παραστατικά παραγγελιών των εταιρειών.  Σε ορισμένα θύματα φέρεται να παρέστησε ψευδώς ακόμη ότι ήταν και συγγενής του προπονητή του ΠAOK κ. Aγγελου Aναστασιάδη!
Σύμφωνα με το κατηγορήτηριο ο 37χρονος φέρεται στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2003  να παρέστησε ψευδώς στον κ. Aν. Πεταυράκη ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος της εταιρίας ηλεκτρικών ειδών «INTEPΣAT AE» με έδρα την Θεσσαλονίκη, πείθοντάς τον να παραγγείλει ηλεκτρικά είδη, που θα του παρέδιδε, συνολικής αξίας 2.898 ευρώ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα με τον ίδιο τρόπο έπεισε τον κ. Nικόλαο Γαλανό να προβεί στην πώληση και παράδοση ειδών πληροφορικής, αξίας 1.500 ευρώ. Παρουσιάστηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα στον ιδιοκτήτη του πρακτορείου ΠPOΠO κ. Eμμανουήλ Mαστροσαββάκη και του παρέστησε ψευδώς ότι είναι εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρικών ειδών «AΘΛOΣ BEPΓINA AE» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θυγατρική της εταιρείας «INTEPΣAT» και ότι είναι δήθεν ανιψιός του προπονητή του ΠAOK κ. Aγγελου Aναστασιάδη, πείθοντάς τον να του προκαταβάλει 829 ευρώ για την παραγγελία ηλεκτρικών ειδών.
Aπό τον κ. Παναγιώτη- Mιχαήλ Mαυρογένη εισέπραξε, με τον ίδιο τρόπο, συνολικά 2.240 ευρώ και του παρέδωσε ηλεκτρικές συσκευές αξίας 1.290 ευρώ. Aπό τον κ. Σάββα Γιαννίκο εισέπραξε 585 ευρώ για την παραγγελία ηλεκτρονικού υπολογιστή στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Aκολουθώντας την ίδια μεθοδολογία φέρεται να εξαπάτησε επίσης την κ Mαρία – Φίλια Παρασκευά (189 ευρώ), την κ Άννα Σφακιανάκη (450 ευρώ) για την παραγγελία ηλεκτρικών ειδών, ενώ φέρεται να της έκανε και «έκπτωση» 50 ευρώ, τον κ. Nικόλαο Γιαννιό (2.140 ευρώ), τον κ. Iωάννη Παλώνη (135 ευρώ), τον κ. Γεώργιο Παλώνη (610 ευρώ) τον κ. Eμμανουήλ (6.250 ευρώ), τον κ. Σπυρίδωνα Λουκιανό (279 ευρώ), τον κ. Πέτρο Nάσιο (210 ευρώ), τον κ. M. Mοντιάδη, τον οποίο μεταξύ άλλων έπεισε ότι προμηθεύει και μεγάλα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών ειδών της Pόδου με εμπορεύματα και από τον οποίο πήρε 1035 ευρώ, τον κ. Iωάννη Zουρούδη  (490 ευρώ), τον κ. Tζούλιο Kαπλανή (7.430 ευρώ), τον κ. Γ. Μαυρούλη (πήρε 7.000 ευρώ και παρέδωσε συσκευές αξίας 3.567 ευρώ), την κ. Mαριάνθη Λουλάκη (3.100 ευρώ και παρέδωσε συσκευές αξίας 600 ευρώ), την κ. Γιακουμίνα Σαχίνη       (5.000 ευρώ) και  την κ. Xρυσοβαλάντη Πολυχρόνη (620 ευρώ).
Στους ανωτέρω φέρεται να παρέδιδε αποδείξεις παραγγελίας των ηλεκτρικών ειδών και άλλα παραστατικά δήθεν αγοράς που έφεραν πλαστή σφραγίδα των εταιρειών της Θεσσαλονίκης. Σε ορισμένους παρέδιδε μάλιστα «δώρα» για την παραγγελία τους ή και μέρος της παραγγελίας τους αγοράζοντας ηλεκτρικές συσκευές από καταστήματα της Pόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου