Σύμφωνα με ρεπορτάζ της www.patmostimes.gr, «ποδαρικό» το Σάββατο 10 Οkτωβρίου στις τρεις η ώρα το μεσημέρι έκαναν στα Λέβεθα 50 παράνομοι μετανάστες. Μεταξύ αυτών 4 έγκυες γυναίκες και 20 παιδιά τα περισσότερα μωρά. Οκτώ και πέντε μηνών και ένα δέκα χρονών.

Τα μέλη της οικογένειας Καμπόσου που μένουν στο μικρό νησί εντόπισαν τους παράνομους μετανάστες – πρόσφυγες στο Φίκιο. Αμέσως έτρεξαν και τους προσέγγισαν με βάρκα. Τους πήγαν νερό, γάλα για τα παιδιά και ψωμί. Είπαν ότι είναι Σύριοι.
Ενημέρωσαν το λιμεναρχείο της Λέρου και έσπευσαν δύο πλωτά από Κάλυμνο και Πάτμο για την περισυλλογή τους και τη μεταφορά τους στη Λέρο διότι το νησί Λέβεθα είναι μία βραχονησίδα θα λέγαμε, 9 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μήκος ακτών 34 χιλιόμετρα και δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί.
Τα Λέβεθα (Λέβιθα) έχουν σήμερα 8 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001, και είναι τα μέλη μίας και μοναδικής οικογένειας, της οικογένειας Δημήτρη Καμπόσου, που εδώ και 200 χρονιά ζούνε από πάππου προς πάππου στο νησί ως κτηνοτρόφοι.
Γύρω στις 8 και μισή το βράδυ, στα παραπάνω πλωτά που έφθασαν, επιβιβάστηκαν οι παράνομοι – πρόσφυγες με την βοήθεια της οικογένειας Καμπόσου, που μετέφεραν σε αυτά με τη βάρκα τους πέντε- πέντε τους μετανάστες, λόγω της αβαθούς θαλάσσιας περιοχής.

patmostimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ