Ειδήσεις

ΠΑΜΕ Ρόδου: Οχι στην υποβάθμιση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την προσφιλή του τακτική, εν μέσω καλοκαιριού, έστειλε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «το δωράκι» με νέες υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, εξαφανίζοντας 363 τμήματα δημοτικών και 106 νηπιαγωγείων.
Μέσα στα σχολεία που υποβιβάζονται είναι και το 10ο Δ.Σ. Πόλεως Ρόδου, που από 6/θέσιο γίνεται 3/θέσιο. Έτσι το Υπουργείο όχι μόνο υποβαθμίζει, αλλά ουσιαστικά βάζει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά, όπως έχει αποδειχτεί από την εμπειρία μας, στο «κλείσιμο» του σχολείου.
Το Υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά ότι το συγκεκριμένο σχολείο εξυπηρετεί πάγιες μαθητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες εδώ και 85 χρόνια στους κατοίκους της Παλιάς Πόλης. Επιπλέον το σχολείο αυτό αποτελεί ιστορικό μνημείο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
‘Όλα αυτά την ίδια ώρα που δίνει «γη και ύδωρ» στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην διασφάλιση νέων επενδύσεων (π.χ. ξενοδοχεία) που το δημόσιο συμφέρον (παιδεία, υγεία) δεν έχει τίποτα να περιμένει από όλα αυτά.
Αυτό είναι το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που οραματίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: λιγότερα σχολεία και εκπαιδευτικοί, χειρότερα βιβλία, μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία με εμπορευματοποίησή της.
Με αρωγό την εμπειρία από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στο νησί μας, από το κοινό μέτωπο μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πριν από λίγα χρόνια, που όχι απλά μπλόκαραν αλλά κατόρθωσαν να σταματήσουν τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στη Ρόδο:
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!!!
ΚΑΛΟΥΜΕΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να παρθεί πίσω άμεσα η απόφαση υποβάθμισης του 10ου Δ.Σ. Ρόδου.
• Άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων που αφορούν υποβαθμίσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων.
• Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου