Τοπικές Ειδήσεις

Προς νέο τουριστικό ρεκόρ οδεύει το νησί της Ρόδου!

Ακάθεκτη προς νέο τουριστικό ρεκόρ οδεύει η Ρόδος! Έχοντας υπερβεί ήδη τις 600.000 αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, όσους είχε δεχθεί ο προορισμός το 2020, βλέπει πλέον ρεαλιστικό και εφικτό το στόχο του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών!
Η Ρόδος συγκαταλέγεται στους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με την TUI Group και άλλους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και οι ρυθμοί των αφίξεων παραμένουν υψηλοί. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Αυγούστου το αεροδρόμιο «Διαγόρας» δέχθηκε 100 πτήσεις τσάρτερ με 15.500 περίπου επιβάτες. Την Κυριακή 8 Αυγούστου, προσγειώθηκαν στο «Διαγόρας» 102 τσάρτερ με 15.500 επιβάτες επίσης! Η 1η Αυγούστου παραμένει όμως σύμφωνα με πληροφορίες η μέρα με τις περισσότερες αφίξεις τουριστών, ήτοι 16.000 και μένει να αποδειχθεί εάν τις επόμενες μέρες θα «σπάσει» το συγκεκριμένο ρεκόρ!
Η κίνηση στο νησί θυμίζει παλιές καλές εποχές και όπως επισημαίνουν παράγοντες του τουρισμού, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά στο «μέτωπο» της πανδημίας, η σεζόν αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ πολλά ξενοδοχεία δέχονται κρατήσεις ακόμη και για το Νοέμβριο!
«Ήδη ξεπεράσαμε τους 600.00 αλλοδαπούς επισκέπτες, όσους είχαμε περίπου φιλοξενήσει πέρυσι. Η Ρόδος φιγουράρει πάντα στους τρεις πρώτους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση και στους επόμενους δύο μήνες δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε το στόχο του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα ανακοπεί η πολύ καλή πορεία του τουρισμού λόγω της πανδημίας. Πάντως, το Σεπτέμβριο οι πληρότητες στα καταλύματα πολυτελείας πλησιάζουν στο 92%, ένας δείκτης ο οποίος επιβεβαιώνει την υψηλή ζήτηση της Ρόδου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης.
Σχετικά με τον σταθερά υψηλό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 στη Ρόδο, ο κ. Βυρίνης επισημαίνει ότι δεν συνδέονται με τον τουρισμό. Αφορούν αποκλειστικά το ντόπιο πληθυσμό και δεν επηρεάζουν καν την τουριστική ζήτηση. Στα ξενοδοχεία και στους χώρους εστίασης εφαρμόζονται υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα γεγονός που συμβάλλει στην αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Μόνο η επιβολή καραντίνας κατά την επιστροφή των τουριστών στις χώρες τους, ως απόρροια της επιδημιολογικής κατάστασης, θα μπορούσε να έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία της σεζόν.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες του τουρισμού, μετά τις 20 Αυγούστου αναμένεται να σημειωθεί κάμψη στις αφίξεις. Αυτή η κάμψη πιστεύεται όμως πως θα έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα και θα συνδέεται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου κι έπειτα φαίνεται πώς θα αυξηθούν και πάλι οι ρυθμοί των τουριστικών αφίξεων.
«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η κίνηση αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, η Υπηρεσία μας λαμβάνει υπόψη τις πληροφορίες και δηλώσεις τοπικών τουριστικών παραγόντων για μείωση των κρατήσεων μετά τις 20 Αυγούστου και αναμένουμε να υπάρξει κάποια μείωση στις αφίξεις. Μέχρι στιγμής δεν διακρίνουμε μείωση των αεροσκαφών, κάτι που ενδεχομένως φανεί στο επόμενο διάστημα», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου