ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 19χρονου Ολλανδού για βιασμό 18χρονης Γερμανίδας στο Φαληράκι

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΒΙΑΣΜΟ

Η νεαρή γυναίκα κατέ­θεσε ότι υπέστη σεξουα­λική κακο­ποί­ηση σε δωμάτιο ξενο­δο­χείου μετά από νυχτε­ρινή έξοδο – Ο κατη­γο­ρού­με­νος αρνεί­ται τις πράξεις και δηλώνει πρό­θυ­μος για ιατρο­δι­κα­στικό έλεγχο.

Καταγ­γε­λία για βιασμό ερευνά από το πρωί της Παρα­σκευής η Υπο­διεύ­θυνση Δίωξης και Εξι­χνί­α­σης Εγκλη­μά­των Ρόδου, με φερό­μενο δράστη έναν 19χρονο Ολλανδό του­ρί­στα και θύμα μία 18χρονη Γερ­μα­νίδα, επίσης επι­σκέ­πτρια του νησιού. Η υπόθεση συγκλο­νί­ζει τη Ρόδο και ήρθε στο φως μετά από επίσημη κατά­θεση της καταγ­γέλ­λου­σας στις αρχές.

Το χρονικό της υπό­θε­σης

Σύμφωνα με τη δικο­γρα­φία και την επίσημη μαρ­τυ­ρία της 18χρονης, η οποία δόθηκε παρου­σία διερ­μη­νέα και ψυχο­λό­γου, όλα ξεκί­νη­σαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιουλίου 2025. Η νεαρή γυναίκα είχε φτάσει στη Ρόδο λίγες ημέρες νωρί­τερα και διέμενε σε ξενο­δο­χείο στο Φαλη­ράκι. Το βράδυ εκείνο δια­σκέ­δαζε με φίλους σε νυχτε­ρινό κέντρο. Παρότι είχε ήδη κατα­να­λώ­σει μεγάλη ποσό­τητα αλκοόλ στο ξενο­δο­χείο, συνέ­χισε να πίνει και στον χώρο δια­σκέ­δα­σης.

Κατά τη διάρ­κεια της βραδιάς, η κοπέλα έχασε την τσάντα της και, πανι­κό­βλητη, επέ­στρεψε με τον 19χρονο στο ξενο­δο­χείο. Αφού ανα­ζή­τη­σαν την τσάντα χωρίς επι­τυ­χία, κατευ­θύν­θη­καν στο δωμάτιό του, όπου σύμφωνα με την καταγ­γε­λία, συνέβη η σεξουα­λική επίθεση.

Η 18χρονη κατέ­θεσε ότι ενώ ήταν ξαπλω­μένη στο μονό κρεβάτι, εκείνος την προ­σκά­λεσε στο διπλό. Εκεί, αφού επι­χεί­ρησε να τη φιλήσει, πράξη που εκείνη είχε απορ­ρί­ψει και νωρί­τερα στο κλαμπ, προ­χώ­ρησε σε ασελ­γείς πράξεις παρά τη θέλησή της. Όπως ανα­φέ­ρει, λόγω της μέθης δεν μπο­ρούσε να αντι­δρά­σει επαρκώς. Κατά την περι­γραφή της, ο 19χρονος προ­χώ­ρησε σε διείσ­δυση χωρίς συναί­νεση, ενώ εκείνη του ζητούσε να στα­μα­τή­σει.

Χαρα­κτη­ρι­στική είναι η φράση της στην κατά­θεσή της: «Ένιωσα σαν πόρνη».

Η πράξη φέρεται να διήρ­κησε περίπου πέντε λεπτά, ενώ η κοπέλα απο­χώ­ρησε από το δωμάτιο γύρω στις 07:30 το πρωί.

Η στάση της καταγ­γέλ­λου­σας

Παρά τη σοβα­ρό­τητα της καταγ­γε­λίας, η 18χρονη δήλωσε ότι δεν επι­θυ­μεί την ποινική δίωξη του κατη­γο­ρου­μέ­νου, εξη­γώ­ντας πως δεν θέλει να ξανα­μι­λή­σει για το περι­στα­τικό και επι­θυ­μεί να το ξεχάσει. Η στάση αυτή, αν και σεβαστή, δεν αναιρεί τις ενέρ­γειες της αστυ­νο­μίας που είναι υπο­χρε­ω­μένη να διε­ρευ­νή­σει την υπόθεση βάσει των καταγ­γελ­λό­με­νων.

Η απο­λο­γία του 19χρονου

Από την πλευρά του, ο κατη­γο­ρού­με­νος αρνεί­ται κατη­γο­ρη­μα­τικά τις πράξεις που του απο­δί­δο­νται. Στην κατά­θεσή του ανα­φέ­ρει ότι οι δυο τους είχαν σεξουα­λική επαφή με πλήρη συναί­νεση, σε κατά­σταση αμοι­βαίας μέθης, χωρίς βία ή εξα­να­γκα­σμό. Μάλιστα, ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η ίδια τού ζήτησε να προ­χω­ρή­σουν στη σεξουα­λική πράξη.

Ο 19χρονος προ­τεί­νει μάλιστα την εξέτασή του από ιατρο­δι­κα­στή και ανα­φέ­ρει ότι μάρ­τυ­ρας των γεγο­νό­των μπορεί να είναι ο υπάλ­λη­λος της νυχτε­ρι­νής βάρδιας του ξενο­δο­χείου.

Η αστυ­νο­μική έρευνα και τα επόμενα βήματα

Η Υπο­διεύ­θυνση Δίωξης Εγκλη­μά­των της Ρόδου έχει ήδη παρα­λά­βει εσώ­ρουχο της καταγ­γέλ­λου­σας για απο­στολή στα εγκλη­μα­το­λο­γικά εργα­στή­ρια.

Η υπόθεση παρα­μέ­νει ανοιχτή, με τις αρχές να ερευ­νούν όλα τα δεδο­μένα, τις ιατρο­δι­κα­στι­κές ενδεί­ξεις και τις μαρ­τυ­ρίες. Παρά την απουσία αίτησης για ποινική δίωξη από την πλευρά του φερό­με­νου θύματος, η σοβα­ρό­τητα των καταγ­γε­λιών καθιστά την έρευνα ανα­γκαία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.