ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ανοιγμα» προς την κοινωνία επιχειρεί σταδιακά ο κ. Σ. Διακοσταματίου

news room 3 λεπτά ανάγνωση
356279648_6387879124581747_1877817040274022549_n

Συνα­ντή­σεις με εκπρο­σώ­πους του τοπικού Τύπου, ξεκί­νησε χτες –ενόψει των εκλογών του προ­σε­χούς Οκτω­βρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ρόδου, και επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης ‘Ρόδος για Όλους’ κ. Σάββας Δια­κο­στα­μα­τίου.

Σε συνά­ντηση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σε κεντρικό καφέ και σε φιλικό κλίμα, ο κ. Δια­κο­στα­μα­τίου με δύο από τους συνερ­γά­τες του (κ.κ. Ιωάννη Κούρτη και Σεβα­στιανό Μαρι­τσενό), επε­σή­μανε τα εξής:

«Εγκαι­νιά­ζουμε μια δράση και θα συνα­ντιό­μα­στε ανά δύο εβδο­μά­δες, για να ανταλ­λάσ­σουμε απόψεις, ενη­μέ­ρωση για τις εξε­λί­ξεις της παρά­τα­ξής μας και να απα­ντάμε σε ερω­τή­ματα. να ξεκα­θα­ρίσω πως αυτή η συνά­ντησή μας, δεν απο­τε­λεί παρου­σί­αση των μελών της παρά­τα­ξής μας. Οι ανα­κοι­νώ­σεις, θα ακο­λου­θή­σουν σε επό­με­νες συνα­ντή­σεις. Η παρά­ταξή μας, φέρει το όνομα ‘Ρόδος για Όλους’. Ακριβώς επειδή πιστεύ­ουμε ότι η Ρόδος έχει ανάγκη από ανθρώ­πους που να έχουν γνώση των πραγ­μά­των για την επόμενη μέρα, και σε συν­δυα­σμό με την ανα­νέ­ωση που πετυ­χαί­νουμε με τα νέα πρόσωπα που έρχο­νται κοντά μας, νομίζω ότι η παρά­ταξή μας, οδεύει προς τις εκλογές του Οκτώβρη με μια πολύ μεγάλη δυνα­μική, μέσα στην κοι­νω­νία. Αυτό το βλέ­πουμε καθη­με­ρινά στις επαφές που έχουμε με τους συν­δη­μό­τες μας. Ολο­κλη­ρώ­σαμε έναν κύκλο επαφών (τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας) και στις επό­με­νες ημέρες, θα ξεκι­νή­σουμε να δου­λεύ­ουμε και οργα­νω­τικά. Ρόδος δεν είναι μόνον η πόλη, αλλά και τα χωριά μας που έχουν τις δικές τους ανάγκες και οι πολίτες ανα­ζη­τούν λύσεις στα προ­βλή­ματά τους. Εμείς, δεν είμαστε μέρος ενός παι­χνι­διού εξου­σίας. Έχουμε πρόταση για τον τόπο, διεκ­δι­κούμε την εμπι­στο­σύνη και την ψήφο του ροδια­κού λαού, γιατί είμαστε αυτοί που μπο­ρούμε να εγγυ­η­θούμε την ‘επόμενη μέρα’.

Η επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, που για να αντε­πε­ξέλ­θει κανείς θα πρέπει να κατέχει την γνώση του πεδίου. Αυτή είναι και η ειδο­ποιός διαφορά –αν θέλετε- της δικής μας παρά­τα­ξης.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι εμείς πιστεύ­ουμε στον ‘Δήμο των Προσώπων’ και όχι στον Δήμο των κομ­μά­των. Τα πρόσωπα είναι αυτά τα οποία χαράσ­σουν τοπικές πολι­τι­κές διότι γνω­ρί­ζουν την πραγ­μα­τική κατά­σταση που επι­κρα­τεί στον Δήμο μας. βέβαια, εάν δεχτούμε στη­ρί­ξεις από κόμματα, εμείς δεν θα αρνη­θούμε (διότι τα κόμματα είναι πυλώνες της Δημο­κρα­τίας) αλλά νομίζω, ότι οι τοπικές κοι­νω­νίες έχουν κατα­φέ­ρει να ξεπε­ρά­σουν αυτά τα εμπόδια και να σκέ­φτο­νται για τον τόπο τους, ανε­ξάρ­τητα ποια πολι­τική προ­έ­λευση έχει ο καθένας».

Ερω­τη­θείς σχετικά με τα ονόματα και ποιοι συντάσ­σο­νται μαζί του, ο κ. Δια­κο­στα­μα­τίου περιο­ρί­στηκε να δηλώσει μερι­κούς από τους συνερ­γά­τες του και δια­βε­βαί­ωσε πως στις επό­με­νες ημέρες, θα ξεκι­νή­σει τις ανα­κοι­νώ­σεις. «Συνο­δοι­πό­ροι μαζί μας είναι ο Μιχάλης Κορ­δί­νας, ο Γιώργος Θαρ­ρε­νός (Λάρδος), ο Σωτήρης Πετρά­κης, ο Γιάννης Κορω­ναίος, ο Μιχάλης Μπαλάς και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανα­κοι­νώσω σύντομα».

Είπε ακόμη ότι στ’ Αφάντου από όπου έλκει την κατα­γωγή του, σχη­μα­τί­ζε­ται ένα μεγάλο ρεύμα με ονόματα όπως ο Ιωάννης Θεο­δω­ρής και ο Χρήστος Πελλός: «Τ’ Αφάντου είναι το 10% του εκλο­γι­κού σώματος και είμαι ιδιαί­τερα χαρού­με­νος και συγκι­νη­μέ­νος, από τους συμπο­λί­τες μου, που είναι δίπλα μου» -ανέφερε.

Ο κ. Δια­κο­στα­μα­τίου, επι­φυ­λά­χθηκε να κάνει περαι­τέρω ανα­λύ­σεις, λέγο­ντας πως επί­κει­νται κι άλλες αλλαγές στον Νόμο μέχρι τις εκλογές. «Πρέπει να είμαστε προ­σε­κτι­κοί. Μπορεί κάποιος να κατέβει με 168 υπο­ψή­φιους (δεν είναι υπο­χρε­ω­τικό να είναι σε όλες τις εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες) ενώ το ανώτατο όριο είναι οι 400 υπο­ψή­φιοι. Το όριο εισόδου στο Δημο­τικό Συμ­βού­λιο –που θεσμο­θε­τεί­ται για πρώτη φορά- είναι το 3%.

Επα­να­λαμ­βάνω και τονίζω: η διεκ­δί­κηση του Δήμου Ρόδου ΔΕΝ είναι παι­χνίδι και ΔΕΝ είναι ζήτημα δια­χεί­ρι­σης της εξου­σίας. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με έναν τερά­στιο Δήμο, με μήκος 86 χλμ και πλάτος 44 χλμ. Με 44 Δημο­τι­κές Κοι­νό­τη­τες, με έναν πραγ­μα­τικό πλη­θυ­σμό 152.000 κατοί­κους το χειμώνα (το καλο­καίρι φτάνει τις 300.000 κ.ο.κ.) και με πάρα πολλά προ­βλή­ματα, με φυσι­κούς πόρους που δεν είναι ανε­ξά­ντλη­τοι και με μια ανά­πτυξη που πρέπει να απλωθεί σε όλο το νησί. Να δια­χέ­ε­ται και όχι να περιο­ρί­ζε­ται. Ο Δήμος Ρόδου πρέπει να ανοι­χθεί προς τους πολίτες, να δια­βου­λεύ­ε­ται μαζί τους για να μπορούν να εφαρ­μό­ζο­νται οι πολι­τι­κές που θα απο­φα­σί­ζο­νται. Για να λύσεις π.χ. τα προ­βλή­ματα της Μεσαιω­νι­κής Πόλης, πρέπει να δεχτείς ότι είναι κομμάτι της πόλης της Ρόδου. Εκεί πρέπει να βρεθεί μια αρμο­νική σχέση ανάμεσα στους μόνι­μους κατοί­κους και στους επι­χει­ρη­μα­τίες» -ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.