ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια ενεργοποιεί τους ΤΟΕΒ σε Απολακκιά και Πάρο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΕΒ

Αχνό φως άρχισε να εμφα­νί­ζε­ται στον ορί­ζο­ντα για την εύρυθμη λει­τουρ­γία των φραγ­μά­των στο Νότιο Αιγαίο. Το Υπουρ­γείο Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης απο­φά­σισε να μετα­φέ­ρει την αρμο­διό­τητα για την λει­τουρ­γία και επο­πτεία των φραγ­μά­των από τους Δήμους στις Περι­φέ­ρειες.

Τα φράγ­ματα των νησιών εντά­χθη­καν στην Διεύ­θυνση Τεχνι­κών Έργων της Περι­φέ­ρειας, ενώ παράλ­ληλα ανα­τέ­θηκε από τον Περι­φε­ρειάρχη στον τότε Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη και σήμερα εντε­ταλ­μένο στον Πρω­το­γενή Τομέα Φιλή­μονα Ζαν­νε­τίδη να «τρέξει» τα θέματα για την λει­τουρ­γία των ΤΟΕΒ (τομέων οργά­νω­σης εγγείων βελ­τιώ­σεων). Από την πρώτη στιγμή η Περι­φέ­ρεια ενδια­φέρ­θηκε να απο­κτή­σουν οι ΤΟΕΒ προ­σω­ρινή διοί­κηση, έτσι ώστε να απο­κτή­σουν νομική, φορο­λο­γική και λογι­στική υπό­σταση, προ­κει­μέ­νου να μπορούν να εντα­χθούν σε προ­γράμ­ματα συντή­ρη­σης κι επέ­κτα­σης των δικτύων άρδευ­σης. Με την συνεχή πίεση και ενα­σχό­ληση του ο κ. Ζαν­νε­τί­δης όρισε προ­σω­ρι­νές διοι­κή­σεις, οι οποίες έχουν ξεκι­νή­σει την λει­τουρ­γία τους και οδεύουν σε γενική συνέ­λευση και εκλογές για την ανά­δειξη διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου, που θα έχει πλέον την ευθύνη λει­τουρ­γία των ΤΟΕΒ. Ήδη, η προ­σω­ρινή διοί­κηση του ΤΟΕΒ Απο­λακ­κιάς έχει εντάξει στο δυνα­μικό της νομική, λογι­στική και διοι­κη­τική υπο­στή­ριξη με τους ανα­γκαί­ους υδρο­νο­μείς, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της κατα­γρα­φής των καλ­λιερ­γειών από τους αγρότες.

Στόχος της Περι­φέ­ρειας είναι η συντή­ρηση κι επέ­κταση του δικτύου άρδευ­σης και σε άλλες γεωρ­γι­κές περιο­χές. Με τις παρεμ­βά­σεις αυτές η περι­φε­ρειακή αρχή επι­χει­ρεί να δώσει τέλος, αφενός στις προη­γού­με­νες κατα­στά­σεις ανυ­παρ­ξίας των τοπικών διοι­κή­σεων και αφε­τέ­ρου να νομι­μο­ποι­η­θεί η λει­τουρ­γία τους, προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σουν παρεμ­βά­σεις συντή­ρη­σης κι επέ­κτα­σης των δικτύων τους. Η συνερ­γα­σία της Περι­φέ­ρειας με τις τοπικές διοι­κή­σεις σε Απο­λακ­κιά και Πάρο, αλλά και με τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ τους, είναι σε πολύ καλό σημείο και έχει ορατά απο­τε­λέ­σματα τόσο στη Ρόδο όσο και στην Πάρο. Σχετικά με τις εξε­λί­ξεις αυτές ο Πρό­ε­δρος του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λίου και εντε­ταλ­μέ­νος στον πρω­το­γενή τομέα Φιλή­μο­νας Ζαν­νε­τί­δης δήλωσε:

«Συνε­χί­ζουμε την προ­σπά­θεια εκσυγ­χρο­νι­σμού των ΤΟΕΒ με το να έχουν νομική, λογι­στική, και διοι­κη­τική υπό­σταση προ­κει­μέ­νου να μπο­ρέ­σουμε να εντά­ξουμε και να δια­θέ­σουμε πόρους για συντή­ρηση και επέ­κταση των δικτύων άρδευ­σης προς όφελος των παρα­γω­γών για την δρα­στη­ριο­ποί­ηση και άλλων περιο­χών γύρω από τα φράγ­ματα».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.