Τοπικές Ειδήσεις

“Ενώ περιμένουμε τόσα χρόνια την μεγάλη επένδυση του Γκόλφ τελικά η ανάπτυξη στα Αφάντου μας ήρθε από την Χωματερή…!!!!”

Από την Κοινότητα Αφάντου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μαρτυρίες πολιτών αλλά και από αναφορές στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχουν ξεκινήσει και έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό εργασίες για την κατασκευή μονάδας αποθήκευσης και επεξεργασίας στερεών οικοδομικών αποβλήτων, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Αφάντου στην διακλάδωση Αφάντου, ψίνθου και Καλυθιών.

Το ακίνητο στο οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει εκσκαφές, βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι στο όριο της ζώνης προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας Νatura 2000. Η μονάδα δηλαδή έχει χωροθετηθεί σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους σε απόσταση αναπνοής από την κοινότητα μας.

Έχουμε να κάνουμε με μια οχλούσα δραστηριότητα, που ενδεχομένως θα γεμίζει με σκόνη λατομείου όλη την παρακείμενη περιοχή με τις όποιες καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και επιπλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν και οι γεωτρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή και υδροδοτούν την κοινότητα Αφάντου.

Επίσης θα επιβαρυνθεί και το οδικό δίκτυο της κοινότητας μας από τα βαρέα οχήματα δηλαδή τα φορτηγά και τις νταλίκες που θα κυκλοφορούν συνεχώς και θα διέρχονται από τον οικισμό με κατεύθυνση την Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου.

Επειδή δεν μπορώ να αδιαφορήσω και να αγνοήσω τις όποιες πιθανές επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτή η δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, με μια πιθανή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, της υγείας των κατοίκων αλλά και την επακόλουθη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας της Κοινότητας Αφάντου και των τριγύρω Κοινοτήτων αλλά και της ευρύτερης περιοχής δηλώνω δημόσια ότι δεν συμφωνώ με την αδειοδότηση και την χωροθέτηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας στην περιοχή αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό έχω ήδη μιλήσει και έχω ενημερώσει τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου σχετικά με την επικείμενη δραστηριότητα στην περιοχή και έχουμε αποφασίσει να συγκαλέσουμε έκτακτη συνεδρίαση για να εκδώσουμε απόφαση αλλά και ψήφισμα δηλώνοντας την αντίθεση μας για την χωροθέτηση αυτής της δραστηριότητας στην συγκεκριμένη περιοχή για περιβαλλοντικούς λόγους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και διαφύλαξης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κοινότητας μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ

Γιώργος Μπακίρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου