Προωθείται λύση από την δημοτική αρχή Ρόδου, για το δημοτικό σχολείο Κρεμαστής αλλά και τον βρεφονηπιακό σταθμό της περιοχής, που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Όπως αποκάλυψε η «δ» οι γονείς εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, όπου, ενώ έχει δημιουργηθεί για να λειτουργεί ως 14 θέσιο, σήμερα φιλοξενεί…. πάνω από 400 παιδιά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα (λειτουργεί ως 18θέσιο). Το θέμα συζητήθηκε και στο Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Κρεμαστής τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα, επισκέφθηκαν το σχολείο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Ποδιώτης, για να ελέγξουν την κατάσταση αναζητώντας λύσεις.
Πληροφορίες ανέφεραν χτες, ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, όταν το δημοτικό σχολείο ήταν 6 θέσιο αλλά καταργήθηκε. Κι επειδή δεν υπήρχε άλλο οίκημα, παρέμεινε στην ίδια κατάσταση.
Το θέμα με παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής κ. Γιάννη Κορωναίου, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο όπου αποφασίστηκε (26 Ιουνίου) η «Έγκριση μίσθωσης κατάλληλου ακινήτου στην Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής για την στέγαση του προτεινόμενου προς επανίδρυση Δημοτικού Σχολείου».
Σύμφωνα με την εισήγηση: «Κρίνεται άμεση και επιτακτική η ανάγκη επανίδρυσης και λειτουργίας του καταργηθέντος 2ου Εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, σε μισθωμένο κατάλληλο κτήριο για να στεγάσει τις ανάγκες των παιδιών».
Η δημοτική αρχή εξέτασε το ενδεχόμενο να βρεθεί άλλο οίκημα έστω και με ενοίκιο ώστε να μεταστεγαστούν –έστω και προσωρινώς- μερικά τμήματα.
Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση εγείρεται πρόβλημα καθώς υπάρχει κώλυμα εκ του Νόμου που δεν επιτρέπει την μεταστέγαση παραρτημάτων δημοτικών σχολείων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αναζητείται λύση για την ίδρυση νέου σχολείου ώστε να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα με τους υπεράριθμους μαθητές. Προς το παρόν όμως, αυτό είναι δύσκολο και δεν αποκλείεται να προσφύγει ο Δήμος Ρόδου σε ενοικίαση κτηρίου για την προσωρινή στέγαση μερικών τμημάτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Κορωναίο, κατατέθηκε αίτηση προς την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής μετά την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου που θα εξετάσει το θέμα και θα προχωρήσει σε σχετική απόφαση. Προς το παρόν, τηρείται στάση αναμονής μέχρι νεωτέρας.

Ο Βρεφονηπιακός
Σταθμός Κρεμαστής
Παράλληλα, πολλά παράπονα εκφράστηκαν, όπως έγραψε η «δ», και για τον βρεφονηπιακό σταθμό Κρεμαστής ο οποίος δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, προκαλώντας τις αντιδράσεις και την ανησυχία των γονέων.
Η πρακτική της δημοτικής αρχής ωστόσο, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος αφού οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι αναζητείται λύση και γι αυτό.
Στον β/ν Κρεμαστής, υπάρχει επίσης πρόβλημα με την χωρητικότητα, καθώς φιλοξενεί 33 παιδιά ενώ υπάρχει και το ζήτημα ότι στεγάζεται σε διώροφο κτήριο.
Το θέμα ήρθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, όπου επίσης ελήφθη σχετική απόφαση με την οποία θα υποβληθεί αίτημα στο Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των δύο Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου που είναι η αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση άδειας και λειτουργίας, δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών.
Σημειώνεται πως η σχετική απόφαση αφορά μια σειρά ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών στις περιοχές: Αγίου Νικολάου, Χρήστου Τσιγάντε, ΣΤ’ Παιδικός Σταθμός, Παστίδας, Αρχαγγέλου, Παραδεισίου, Βορείου Ηπείρου, Κρεμαστής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ