Ειδήσεις

Οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα αλλάζουν το τοπίο των βάσεων

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στις βάσεις εισαγωγής σε Σχολές που απαιτούν ειδικό μάθημα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ειδικών μαθημάτων.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι καλύτερες επιδόσεις στο Σχέδιο θα περιορίσουν την πτώση στις Σχολές της Αρχιτεκτονικής.

Στα Αγγλικά, οι επιδόσεις ήταν χειρότερες από πέρυσι, καθώς μόλις το 1,18% έγραψε πάνω από 18. Το 72,31% έγραψε πάνω από τη βάση (75,16% πέρυσι). Έτσι αναμένεται να επηρεαστούν οι Σχολές που απαιτούν ξένη γλώσσα, καθώς τα αγγλικά επιλέγει η συντριπτική πλειοψηφία των εξεταζόμενων.

Πολύ χειρότερες από πέρυσι οι επιδόσεις στα Γαλλικά: μόλις το 1,62% αρίστευσε (7,95% πέρυσι). Κακές οι επιδόσεις και στα Γερμανικά: το 69,48% έγραψε κάτω από τη βάση (76,03% πέρυσι), ενώ μόλις το 10% έγραψε πάνω από 18.

Διπλάσιοι οι αριστούχοι στα Ιταλικά (20,75% έναντι 10,17% πέρυσι), λιγότεροι οι αριστούχοι στα Ισπανικά (πάνω από 18 έγραψε το 16,67% έναντι 33,63% πέρυσι).

Μέτριες οι επιδόσεις στην Αρμονία και τον στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Το ΒΗΜΑ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου