Επαφές με κομματικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς θα έχει κατά την παραμονή της στη Ρόδο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά (σχετικά με την επίσκεψη έγραψε χθες η «δ»).
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα έρθει στη Ρόδο το πρωί της Κυριακής συνοδευόμενη από τον γραμματέα του κόμματος κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη. Στη συνέχεια θα μεταβούν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, όπου θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του καθηγητού και πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού.
Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δεν είχε καταφέρει να παραστεί στην κηδεία του Δημήτρη Κρεμαστινού που τελέστηκε στη Ρόδο σε πολύ στενό κύκλο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.
Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες η κ. Φώφη Γεννηματά το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουνίου έχει προγραμματίσει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων όπου και θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του ενδιάμεσου προγράμματος του ΚΙΝΑΛ, για την άμεση στήριξη της οικονομίας, με τίτλο «Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία».
Πρόκειται για την κωδικοποίηση των προτάσεων που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα και αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ώστε η οικονομική δραστηριότητα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της υποχρεωτικής καραντίνας αλλά και για να τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψή της.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η κ. Φώφη Γεννηματά θα έχει συνάντηση με τοπικούς κομματικούς παράγοντες, καθώς στο ΚΙΝΑΛ παραμένουν σε εκκρεμότητα οι εσωκομματικές διαδικασίες.
Οι πολιτικές διεργασίες για την Συνδιάσκεψη, ελέω κορωνοϊού έχουν μετατεθεί για το φθινόπωρο. Θα προηγηθούν σε εβδομαδιαία βάση ανοιχτές ψηφιακές τηλεσυζητήσεις πάνω σε εξειδικευμένες θεματικές ενότητες που θα συνοδευτούν από αντίστοιχες τοπικές και περιφερειακές συζητήσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο πριν το lockdown. Στο οργανωτικό σκέλος σε πρώτη προτεραιότητα, φυσικά, παραμένει η εκλογή των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Τοπικών Οργανώσεων, μόλις αυτό καταστεί εφικτό, καθώς ο covid-19 έχει ανατρέψει τον αρχικό σχεδιασμό.
Το πρωί της Δευτέρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, συνοδευόμενη από τον κ. Μ. Χριστοδουλάκη και τοπικά κομματικά στελέχη αναμένεται να ταξιδέψει στο Καστελλόριζο και να επιστρέψει στη Ρόδο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για να ταξιδέψει στη συνέχεια για την Αθήνα.
Στο Καστελλόριζο θα έχει επαφές με τους κατοίκους και την δημοτική αρχή καθώς και με τα τοπικά κομματικά στελέχη. Η κίνηση της κ. Φώφης Γεννηματά να επισκεφθεί το Καστελλόριζο, μόνο τυχαία δεν είναι. Το ΚΙΝΑΛ έχει σηκώσει ψηλά στην ατζέντα την τουρκική προκλητικότητα κι αυτό διεφάνη και κατά την συνάντηση της κ. Γεννηματά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, που δημιουργούν και συντηρούν ένα κλίμα έντασης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με απρόβλεπτους κινδύνους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ