Ειδήσεις

Αναστολές Απριλίου: Ημέρα πληρωμών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους

Έφτασε σήμερα (11/5) η μέρα να γεμίσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί χιλιάδων εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Απρίλιο.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί σε συνολικά 472.899 εργαζομένους, με το κονδύλι ανέρχεται σε 212, 2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που διανύουμε, θα καταβληθούν 278,3 εκατ. ευρώ σε πάνω από 532.000 δικαιούχους.

Πέρα από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Απριλίου, από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές: 15,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 550 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ, ενώ επίσης 6.900 ευρώ θα καταβληθούν σε 21 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Παράλληλα, από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές: 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 51.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. 15 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 7.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης. 15 εκατ. ευρώ για θα καταβληθούν Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Τέλος, 500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου