Την προσεχή Κυριακή 13 Μαΐου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της φετινής Basket League και με εξαίρεση την πρώτη τετράδα και την τελευταία θέση όλες οι υπόλοιπες θέσεις θα οριστικοποιηθούν μετά από το τέλος της 26ης αγωνιστικής. Στις τέσσερις πρώτες θέσεις, έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον στην πρώτη φάση των πλέι οφ, θα βρίσκονται κατά σειρά οι: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Προμηθέας και ΠΑΟΚ. Από εκεί πέρα οι ΑΕΚ, Λαύριο και Κύμη θα βρίσκονται στις θέσεις 5-7 ενώ ένας εκ των Κολοσσού και Άρη θα συμπληρώσει την πρώτη οκτάδα.
Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της παραμονής, αυτή θα κριθεί ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Κόροιβο με τη μία ομάδα να ανανεώνει τη συμμετοχή της στη λίγκα και την άλλη να ακολουθεί τα Τρίκαλα στην Α2.
Σας παρουσιάζουμε όλα τα ενδεχόμενα της τελευταίας αγωνιστικής, αν και στη «μάχη» της πέμπτης θέσης όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα έπειτα από τη σημερινή αναμέτρηση (20:00) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ 5-7
Τις τρεις θέσεις θα τις καταλάβουν οι ΑΕΚ, Λαύριο και Κύμη. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Παναθηναϊκό, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Κύμη στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία τόσο με το Λαύριο (έχει νικήσει με +10 και έχει ηττηθεί με -8), όπως και με την Κύμη την οποία έχει νικήσει εκτός έδρας με ένα καλάθι διαφορά. Το Λαύριο και η Κύμη, βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια και πιθανή μεταξύ τους διπλή ισοβαθμία θα κριθεί από τη συνολική διαφορά πόντων με την ομάδα του Λαυρίου να βρίσκεται στο +93 και του Ευβοιώτες στο 0.
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ
Ο νικητής της αναμέτρησης του Κολοσσού με τον Άρη, θα καταλάβει την 8η θέση και θα παίξει στην πρώτη φάση των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό έχοντας μειονέκτημα έδρας.
«ΠΕΦΤΕΙ» Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Η δεύτερη ομάδα, μετά από τα Τρίκαλα που δεν θα καταφέρει να παραμείνει στην Basket League θα είναι είτε ο Κόροιβος Αμαλιάδας είτε ο Πανιώνιος. Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος, παρότι εμπλέκεται σε τριπλές ισοβαθμίες και με τις δύο ομάδες, έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.
Ο Πανιώνιος παραμένει στην κατηγορία
Α. Αν ηττηθεί ο Κόροιβος ανεξαρτήτως δικού του αποτελέσματος
Β. Αν νικήσει ο ίδιος, και παράλληλα νικήσουν οι ΓΛ Φάρος και Κόροιβος
Ο Κόροιβος Αμαλιάδας παραμένει στην κατηγορία
Α. Αν νικήσει ο ίδιος και ηττηθεί ο Πανιώνιος
Β. Αν νικήσει ο ίδιος και παράλληλα νικήσει ο Πανιώνιος και ηττηθεί ο ΓΛ Φάρος
Το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ
Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος προκρίνονται οι οκτώ πρώτες ομάδες. τα ζευγάρια είναι Α. 1-8, Β. 2-7, Γ. 3-6, Δ. 4-5 και οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες. Το πρώτο και το τρίτο (αν χρειαστεί) παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα έδρας (μορφή 1-1-1).
Στην επόμενη φάση, στους ημιτελικούς θα παίξουν Νικητής Α- Νικητής Δ και Νικητής Β- Νικητής Γ. Οι σειρές είναι στις τρεις νίκες. Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα, τα επόμενα δύο σε εκείνης με το μειονέκτημα και αν χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι η σειρά θα επιστρέψει στο γήπεδο της ομάδας με το πλεονέκτημα έδρας (μορφή 2-2-1). Οι δύο νικητές θα προκριθούν στους τελικούς. Τόσο οι τελικοί όσο και η σειρά των αγώνων για την τρίτη θέση, θα αρχίσουν στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα και θα συνεχιστεί εναλλάξ στις δύο έδρες (μορφή 1-1-1-1-1).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ