Ειδήσεις

Περιμένουμε 750 χιλιάδες αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία!

Αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του 2014 για 750 χιλιάδες αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, από 650 χιλιάδες το 2013, παρά την κρίση στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Άγγελος Λοϊζου, μιλώντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή του προϋπολογισμού του ΚΟΤ για το 2014, ο οποίος προβλέπει έσοδα και δαπάνες ύψους €50,27 εκ., ο κ. Λοϊζου είπε σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία και τον επηρεασμό των αφίξεων Ρώσων τουριστών στο νησί, πως εκείνο που απασχολούσε τους διοργανωτές ταξιδίων ήταν η ισοτιμία του ευρώ με το ρούβλι.

“Μας έλεγαν ότι αν σταθεροποιηθεί η ισοτιμία στα 50 ρούβλια έναντι του ευρώ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία,” είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, σημειώνοντας ότι σήμερα η ισοτιμία των δύο νομισμάτων είναι στα 48,39 ρούβλια ανά ευρώ και “φαίνεται πως η ρωσική αγορά θα επιτύχει το στόχο” για 750 χιλιάδες αφίξεις τουριστών από 650 χιλιάδες το 2013.

Ο κ. Λοϊζου είπε ότι ο προϋπολογισμός του Οργανισμού “έφθασε στα όρια του”, προσθέτοντας ότι η κρατική χορηγία μειώθηκε από €102 εκ τα προηγούμενα χρόνια στα €52,62 εκ το 2013 και στα €48 εκ το 2014.

Σημείωσε ότι η διαφορά των €2,27 εκ καλύπτεται από έσοδα του ΚΟΤ από δικές του πηγές.

Ανέφερε ότι υπήρξε “σοβαρότατη μείωση” στα έξοδα, με τις αποδοχές προσωπικού να μειώνονται στα €11,73 εκ από €13,30 εκ το 2013.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ τόνισε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στη μείωση των δαπανών για προβολή και δημοσιότητα στα €27 εκ το 2014, από €53 εκ το 2010.

Αναφέρθηκε σε νέα στρατηγική για προώθηση του προϊόντος του ΚΟΤ στο εξωτερικό και σε στοχευμένες ενέργειες για επίτευξη του στόχου αυτού και σημείωσε πως ακυρώθηκαν διαφημιστικές καμπάνιες ύψους €8 εκ σε 4 χώρες γιατί δεν ήταν στοχευμένες.

Ο κ. Λοϊζου είπε ότι υπάρχει στρατηγική σε βάθος χρόνου και “συζητάμε οτιδήποτε σε 3ετή βάση με αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές ταξιδίων”.

Ωστόσο, χαρακτήρισε την εποχικότητα ως ένα καρκίνωμα και υπογράμμισε πως “αν δεν λυθεί το θέμα της εποχικότητας, οτιδήποτε οφέλη έχουμε τα προηγούμενα χρόνια τα δίνουμε πίσω”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης εξέφρασε ικανοποίηση ότι “παρά τη συνεχή μείωση της κρατικής χορηγίας και των εσόδων του ΚΟΤ, τα αποτελέσματα ήταν σίγουρα ικανοποιητικά για την περσινή χρονιά αλλά και για φέτος δείχνουν μια αισιόδοξη τάση”, όπως είπε.

“Φαίνεται ότι η κρίση στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ρωσίας δεν επηρεάζουν τις αφίξεις από αυτή τη χώρα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά”, πρόσθεσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου