Ειδήσεις

ΚΕΔΕ: «Δεν ενημερωθήκαμε για το σχέδιο της κυβέρνησης επί του προσφυγικού»

Η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για έλλειψη ενημέρωσης επί του σχεδιασμού στο προσφυγικό

Στάση αναμονής μέχρι να δει το ακριβές κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη χώρων στα πέντε νησιά του Αιγαίου τηρεί η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, ταυτόχρονα όμως εκφράζει δυσφορία «για την έλλειψη ενημέρωσης επί του συνολικού σχεδιασμού και επαρκούς συνεργασίας στο προσφυγικό/μεταναστευτικό».

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ μαζί με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη είχε σήμερα συνάντηση μιάμισης ώρας με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια, το γενικό συμπέρασμα της συζήτησης είναι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία που απαιτείται για όλα τα θέματα. Ειδικά όμως για το προσφυγικό/μεταναστευτικό η ΚΕΔΕ «με αφορμή αφενός τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος για το ενδεχόμενο δημιουργίας από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου νέων δομών φιλοξενίας ή επέκτασης των υπαρχόντων και αφετέρου την πρόσφατη τροπολογία που υπερψηφίστηκε στην Βουλή σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, επιθυμεί να εκφράσει τη δυσφορία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των δήμων επί του συνολικού σχεδιασμού και των κριτηρίων επιλογής, καθώς και για την έλλειψη επαρκούς συνεργασίας».

«Ζητούμε το αυτονόητο, η Αυτοδιοίκηση να συμμετέχει και όχι μόνο να καλείται να εφαρμόζει προειλημμένες αποφάσεις. Ναι, “δεν διοικούμε εμείς την χώρα”, ζούμε όμως, κυκλοφορούμε και έχουμε την ευθύνη των τοπικών μας κοινωνιών, τις οποίες οφείλουμε να ενημερώσουμε και στις οποίες καθημερινά λογοδοτούμε. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε επίσης ενίσχυση των Δήμων που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού/προσφυγικού», επισημαίνει η ΚΕΔΕ.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου