Τοπικές Ειδήσεις

Δισέλιδο αφιέρωμα για την ανακάλυψη του Δωδεκανήσιου Διδάκτορα Γιάννη Γαμπιεράκη

Ειδικό αφιέρωμα στο ένθετο του Βήματος της Κυριακής, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας για την ελληνική επιστημονική ανακάλυψη ” ότι η φλεγμονή του εντέρου επιδρά στην λειτουργικότητα του εγκεφάλου που οδηγεί σε ψυχικές νόσους” πίσω από το οποίο γνωρίζουμε ότι “κρύβεται” ένας φοιτητής Πατμιακής και Κωακής καταγωγής, διδάκτορας πλέον και επίσημος ερευνητής, που κάνει υπερήφανους όλους τους Δωδεκανησίους όπου γης!

Η “Δημοκρατική’ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους υπεύθυνους ερευνητές – καθηγητές που πίστεψαν σε αυτή την διδακτορική διατριβή του Γιάννη Γαμπιεράκη , κα Καραλή Κάτια, κο Αχιλλέα Γραβάνη, κο Χαραλαμπόπουλο Ιωάννη και κα Ξάνθου Τζωρτζίνα και τον στήριξαν σε αυτή την πρωτότυπη έρευνα του που είναι από τις πρώτες μελέτες στον κόσμο που συσχετίζουν την εντερική φλεγμονή με αλλαγές στα νευρικά βλαστοκύτταρα του εγκεφάλου, που βασίστηκε στην Ιπποκρατική αρχή ότι όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο.
Ευχόμαστε στο Γιάννη Γαμπιεράκη, στα επόμενα βήματα του στο Χάρβαρντ να πετύχει ακόμα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών παρεμβάσεων προς όφελος των ασθενών και της επιστημονικής κοινότητας στον τομέα αυτό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου