η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, ύστερα από τα αιχμηρά σχόλια που έκανε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε βάρος του Αδωνη Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την υπόθεση Novartis, αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε μόλις δύο ώρες μετά την ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ, στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και σημαντική φωνή της «καραμανλικής πτέρυγας», Ευάγγελου Αντώναρου, δημιουργώντας έτσι, σοβαρό «επεισόδιο» και έντονο κλίμα αναστάτωσης, με ενδεχόμενες εξελίξεις στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν τα εξής: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Αντώναρος: «Ο σεξιστής, μουσαφιραίος, δοτός αντιπρόεδρος «λεκιάζει» την παράταξη»

Επανήλθε σήμερα, ζητώντας εκ νέου την παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος.

Μάλιστα σε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, σεξιστή, δοτό, σε ρόλο μεγαλύτερο από το μπόι του.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο facebook πριν λίγες ώρες ανέφερε:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους «λεκιάζουν» την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Υπενθυμίζεται ότι χθες με άλλο αιχμηρό σχόλιο ο Ευ. Αντώναρος ζήτησε «κάποιος να του τραβήξει το αυτί», χαρακτηρίζοντάς τον Αδ. Γεωργιάδη, εμμέσως πλην σαφώς «τσίρκολο».

Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του .Ακόμη κι αν γίνεται «τσίρκολο», όπως λέγανε οι παλιότεροι.Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Οχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο — και μάλιστα δοτό.Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει.Αυτό είναι σπαράδεκτο κι ασυγχώρητο — ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη.Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρις χασιμο χρόνου.»

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ: «Όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί αν χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος αναφέρεται ότι: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος». Η διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του Κώστα Καραμανλή και πολύ στενού συνεργάτη του, για πολλούς ήταν εδώ και καιρό προδιαγραμμένη. Ο Ευ. Αντώναρος με μηνύματα που αναρτούσε συχνά έδειχνε τη δυσαρέσκειά του προς την ηγεσία της ΝΔ, κυρίως γιατί, όπως εκτιμούσε, είχε εγκαταλείψει τον κεντροδεξιό χώρο και είχε στραφεί προς τα δεξιά. Ο κ. Αντώναρος πίστευε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης «σέρνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μακριά από τις βασικές αρχές της παράταξης που, όπως ο ίδιος πίστευε, εξέφραζε περισσότερο η καραμανλική πτέρυγα. Πολλοί δε ήταν εκείνοι που εκτιμούσαν ότι ο Αντώναρος ουσιαστικά μιλά εκ μέρους του Κ. Καραμανλή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες ο κ. Αντώναρος σε δήλωσή του ανέφερε:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη «τίθεμαι» εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη σταση του κ. Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ