Ειδήσεις

Τσίπρας: Μεταρρυθμίσεις με βάση τη λαϊκή εντολή-ΟΟΣΑ: Στηρίζουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης

Δεν ήρθαμε να σας υποδείξουμε τι πρέπει να πράξετε, είπε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ κατά την κοινή συνέντευη Τύπου με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ΟΟΣΑ. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα και να εργαστούμε για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Συνεργασία και ανάπτυξη είναι συνώνυμο με τον οργανισμό μας. Δεν ήρθαμε για να κάνουμε υποδείξεις. Οι Ελληνες γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν. Εμείς είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τι κάνουν άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις» υπογράμμισε ο κ. Γκουρία.

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι «θα συνεργαστούμε στενά με τον Οργανισμό για την εκπόνηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων»

«Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις με την ολιγαρχία» τόνσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με τον ΟΟΣΑ για να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα γίνει όχι με βάση το προηγούμενο της λεγόμενης εργαλειοθήκης που έκανε ζημιά, αλλά με βάση την λαϊκή εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό» επεσήμανε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας νέας σχέσης. Γυρίσαμε σελίδα στο κεφάλαιο των μεταρρυθμίσεων…»

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «Συμφωνήσαμε σε μια στενή συνεργασία για ένα σύμφωνο ανάπτυξης» την οποία όπως ενημέρωσε να επισημοποιήσει στο Παρίσι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου