Τοπικές Ειδήσεις

Εξελέγησαν νέο προεδρείο, νέα οικονομική επιτροπή και νέα επιτροπή ποιότητας ζωής

«Υβριδικό» χαρακτήρα είχε η ειδική συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Οικονομικής Επιτροπής την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με όσα προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου βρισκόταν συγκεκριμένος αριθμός αιρετών με επικεφαλής τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη. Παράλληλα, στην αίθουσα εθιμοτυπίας ανέμεναν οι υπόλοιποι και προσέρχονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων τμηματικά για να ψηφίσουν, ενώ ορισμένοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μέσω του διαδικτύου.
Η ειδική συνεδρίαση, όπως είπε ο κ. Καμπουράκης, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία έπειτα από καιρό των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (απείχε μόνο ο κ. Τάκης Πότσος). Επεσήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία όσων είναι αναγκαίο να βρίσκονται στην αίθουσα. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας.
Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμπουράκης πρότεινε εκ νέου τον κ. Μιχάλη Σοκορέλο, ο οποίος όπως είπε, «κόσμησε» τα δύο προηγούμενα χρόνια τον θεσμό.
Για τη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος πρότεινε τον κ. Γιάννη Κορωναίο, ενώ για τη θέση του γραμματέα ο κ. Δημήτρης Κρητικός πρότεινε τον κ. Δημήτρη Ιωσήφ. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Σοκορέλος έλαβε 39 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια. Συνολικά 37 ψήφους έλαβε ο κ. Κορωναίος ενώ βρέθηκαν πέντε λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Τέλος, ο κ. Ιωσήφ έλαβε 42 ψήφους και ένα εκ των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στην κάλπη, ήταν άκυρο.
Η ΕΠΖ και η Οικονομική Επιτροπή
Με την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου συνεχίσθηκε η διαδικασία των δημαιρεσιών στο δήμο Ρόδου με την εκλογή των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου.
Επισημαίνεται ότι και οι δύο επιτροπές είναι 11μελείς. Από την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Καμπουράκη προέρχονται επτά από τα μέλη, τρία από την παράταξη του κ. Χατζηδιάκου και ένα από την παράταξη του κ. Κρητικού. Ο δήμαρχος, όπως προβλέπεται ορίζει τα τρία από τα μέλη.
Συγκεκριμένα στην Οικονομική Επιτροπή ο κ. Καμπουράκης κατέλαβε τη μία από τις θέσεις (παραμένει λογικά στη θέση του προέδρου), ενώ όρισε επίσης τον κ. Στράτο Καρίκη και τον κ. Τηλέμαχο Καμπούρη.
Μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το αποτέλεσμα για την Οικονομική Επιτροπή διαμορφώθηκε ως εξής:
Παράταξη Αντώνη Καμπουράκη
Τακτικά μέλη:
Αλέξανδρος Κολιάδης: 17
Νεκτάριος Φλοσκάκης: 16
Βασίλης Μανέττας: 14
Τσαμπίκα Κιαχαγιά: 13
Αναπληρωματικά μέλη
Θανάσης Στάμος: 12
Γιώργος Πατσάης: 10
Σπύρος Σπυρόπουλος: 10
Γιάννης Καμπούρης: 9
Παράταξη Φώτη Χατζηδιάκου
Τακτικά μέλη
Νίκος Γιαννάς: 12
Μιχάλης Παλαιολόγου: 12
Γιάννης Κορωναίος: 12
Αναπληρωματικά μέλη
Δημήτρης Ζανεττούλης: 9
Μιχάλης Καφετζής: 8
Μιχάλης Χριστοδούλου: 8
Παράταξη Δημήτρη Κρητικού
Τακτικό μέλος
Παντελής Προυσάλογλου: 2
Αναπληρωματικό μέλος
Αικατερίνη Μπιλιά: 1
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Από τον δήμαρχο ορίστηκαν ο κ. Στέφανος Δράκος (πρόεδρος στην προηγούμενη θητεία και πιθανότατα διατηρεί τη θέση του), ο κ. Νίκος Καραμαρίτης και η κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Παράταξη Αντώνη Καμπουράκη
Τακτικά μέλη:
Βασίλης Παπαοικονόμου 20
Μιχάλης Σεΐτης: 19
Θανάσης Στάμος: 17
Αλέξανδρος Κολιάδης: 12
Αναπληρωματικά μέλη:
Σπύρος Σπυρόπουλος: 11
Δημήτρης Τσίκκης: 10
Σάββας Χριστοδούλου: 10
Παναγιώτης Σταμάτης: 8
Παράταξη Φώτη Χατζηδιάκου:
Τακτικά μέλη:
Γιάννης Αφεντούλης: 12
Μιχάλης Σταυρής: 12
Μανόλης Καζούλλης: 12
Αναπληρωματικά μέλη:
Σάββας Καλαθενός 11
Δημήτρης Καρατζιάς: 10
Αγαπητός Πάλλας: 10
Παράταξη Δημήτρη Κρητικού
Τακτικό μέλος
Δημήτρης Ιωσήφ: 2
Αναπληρωματικό μέλος:
Αικατερίνη Μπιλιά: 1

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου