Ρεπορτάζ

Ο Δήμος Ρόδου ενεργοποιεί τις Ομάδες Εθελοντισμού

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο δήμο Ρόδου με στόχο τη στήριξη της πρόχειρης δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλιά σφαγεία.
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Στη βάση πάντα του εθελοντισμού, ο Δήμος Ρόδου και η δημοτική αρχή, μεριμνούν διαρκώς για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην πρόχειρη δομή των παλιών σφαγείων. Προσπαθώντας να οργανώσουμε το εθελοντικό κίνημα και τους συλλόγους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν για να βελτιωθεί η εικόνα της δομής και η καθημερινότητα των ανθρώπων που διαμένουν στο χώρο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε στο δήμο συνάντηση με τους επικεφαλής και εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων, στην οποία θα συμμετέχει και η σύζυγος του δημάρχου, κυρία Εύη Καμπουράκη.
Συντονιστικό ρόλο αναλαμβάνει μαζί με εμένα και η κα Δέσποινα Χατζηδιάκου. Το παρών θα δώσει στη συνάντηση και ο Ερυθρός Σταυρός Ρόδου που ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει σε μία πιο συστηματική βάση μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές».
Επίσης, ο δήμος Ρόδου, όπως εξήγησε ο κ. Καρίκης εξετάζει την κάλυψη των αναγκών σίτισης των μεταναστών-προσφύγων μέσω της δομής του συσσιτίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν μικροπαρεμβάσεις για την ενίσχυση της λειτουργικότητας του χώρου. Για μία ακόμη φορά διευκρίνισε, ότι η Ρόδος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί κάποια… άλλου τύπου δομή για τη φιλοξενία και την υποδοχή μεταναστών!
«Αυτό που εξετάζουμε την τρέχουσα περίοδο, είναι ποιοι άλλοι ενδιαφέρονται για να βοηθήσουν, πέρα από τον εμπορικό κόσμο που στέλνει τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών. Ο δήμος πλέον, σε συνεργασία με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τριάντο, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον, όπως και οι δομές που βρίσκονται κάτω από την πολιτική του στέγη, θα ενισχύσει την παρουσία του εκεί. Θα πραγματοποιηθεί δεύτερη σύσκεψη με φορείς του δήμου για να αποφασιστεί με ποιο τρόπο τα τρόφιμα από τη δομή του συσσιτίου θα φθάνουν στα σφαγεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που βρίσκονται στα σφαγεία. Επιπλέον, μέσα από εθελοντικές δράσεις θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση και ενίσχυση λειτουργικότητας του χώρου.
Ο δήμος πρέπει να έχει παρουσία σε ό,τι συμβαίνει στο νησί. Διευκρινίζω όμως ότι ως δήμος και ως νησί δεν δεχόμαστε κάτι παραπάνω από αυτό που λειτουργεί μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Καρίκης.


Εξασκώντας τη Δύναμη
της Ευαλωτότητας
Στο πλαίσιο λοιπόν των έξι χρόνων λειτουργίας του, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, συνδιοργανώνει με το Φιλότιμο Ίδρυμα βιωματικό σεμινάριο επιμέλειας εαυτού & αυτοάμυνας για γυναίκες με τίτλο: «Εξασκώντας τη Δύναμη της Ευαλωτότητας» την Τρίτη 14 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 13:00 στην αίθουσα Καλλιπάτειρα των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία. Πρόκειται για ένα καινοτομικό βιωματικό σεμινάριο σχεδιασμένο αποκλειστικά για γυναίκες που έχει ως στόχο τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική τους ενδυνάμωση.
«Ως πολιτικά υπεύθυνος του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών του Δήμου Ρόδου, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις δράσεις του και τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη του όσον αφορά στην ικανοποίηση των σκοπών για τους οποίους δημιουργήθηκε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Στράτος Καρίκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες με στελέχη του κέντρου και εισηγητές/ομιλητές του σεμιναρίου.
Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο ψυχολόγος κ. Μάνος Χατζημαλωνάς και η προπονήτρια και πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών κα. Ευαγγελία Πότσου, οι οποίοι θα αναπτύξουν την πολυδιάστατη έννοια της ψυχοκοινωνικής και σωματικής ευαλωτότητας, παρουσιάζοντας εργαλεία ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης με αποτελεσματικές τεχνικές ετοιμότητας και αυτοάμυνας.

Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να καταπιαστούν με τις έννοιες βιοτροπισμού (αφηγηματικός αυτοπροσδιορισμός, συναισθηματική ανθεκτικότητα, ανάδειξη δυνατοτήτων χαρακτήρα κα), να εκπαιδευτούν σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους επιμέλειας (ενσυνειδητότητα, διαφραγματικές ασκήσεις, μικρο-φροντίδα/ροή), ενώ παράλληλα θα εξασκηθούν συνδυαστικά σε τεχνικές σωματικής ενδυνάμωσης (στάση σώματος, ανάλυση κινήσεων) και αυτοπροστασίας (όρθια συμπλοκή, μάχη εδάφους, αποκλιμάκωση).
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν με περιορισμένες θέσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας του. Όσες γυναίκες επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Ρόδου: 2241067155 – 2241067120 και 2241067128. Ώρες επικοινωνίας 9:00- 15:00μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου