Ρεπορτάζ

Υπάλληλος του ΟΤΕ ελάμβανε κανονικά τον μισθό του ενώ τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, έγινε δεκτή η αγωγή που άσκησε ο ΟΤΕ κατά ενός ημεδαπού, κατοίκου Ρόδου, πρώην υπαλλήλου του και υποχρεώνεται ο τελευταίος να της καταβάλει το ποσό των 34.703,84 ευρώ, νομιμοτόκως από την 21η Ιουλίου 2013 μέχρι την πλήρη εξόφληση.
Το δικαστήριο κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 5.000 ευρώ και καταδικάζει τον εναγόμενο στα δικαστικά έξοδα της ενάγουσας, τα οποία ορίζει στο ποσό των 2.350 ευρώ.
Ο ΟΤΕ ισχυρίζεται ότι την 5 Μαρτίου 1985 προσέλαβε τον εναγόμενο, ο οποίος έπαψε να εργάζεται σε αυτήν την 31η Ιανουαρίου 2012, οπότε και αποχώρησε εντασσόμενος σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Ο εναγόμενος, πριν την αποχώρησή του από την θέση εργασίας του, για το χρονικό διάστημα από 19 Αυγούστου 2011 έως 30 Δεκεμβρίου 2012 έλαβε άδεια ασθένειας χωρίς να παρακρατούνται οι μισθοί του, παρά το γεγονός ότι η ενάγουσα δεν όφειλε να του καταβάλλει αποδοχές για το χρονικό αυτό διάστημα.
Το χρηματικό ποσό που έλαβε χωρίς νόμιμη αιτία ο εναγόμενος και που αντιστοιχεί σε αποδοχές τις οποίες δεν του οφείλονταν από την ενάγουσα, ανέρχεται σε 34.703,84 ευρώ και παρά την όχληση εκ μέρους της, με την επίδοση συστημένης επιστολής ο εναγόμενος δεν έχει επιστρέψει οποιοδήποτε ποσό.
Ο εναγόμενος ερημοδικάστηκε. Ο ΟΤΕ εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Νικόλαο Σκορδίλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου