Στις 25 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι η καλύτερη όλων των εποχών για τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς η ζήτηση σε προσωπικό, θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Φέτος προστίθενται στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού 5.000 κλίνες που θα αυξήσουν αυτόματα κατακόρυφα τη ζήτηση εργαζόμενων. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα ξενοδοχεία της Ρόδου απασχόλησαν εργαζόμενους ακόμη και από τη Βόρειο Ελλάδα. Ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» η Ρόδος εξακολουθεί να προσφέρει ακόμη πολλές ευκαιρίες λόγω του τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεν/λληλοι ακόμη και από την Κρήτη αναζητούν εργασιακή αποκατάσταση στη Ρόδο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ισχύουσα τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, το εποχικό επίδομα από 10% αυξάνεται για το 2018 και 2019 στο 13%.
«Δεν πρόκειται να μείνει φέτος κανείς χωρίς δουλειά. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και το ντόπιο δυναμικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών. Εκτιμώ ότι θα προσληφθούν εργαζόμενοι απ΄ όλη την Ελλάδα, όπως έγινε άλλωστε και πέρυσι. Απλά λόγω των νέων ξενοδοχείων που θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά, οι ανάγκες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Συνεπώς κανείς δεν πρέπει να μείνει εκτός δουλειάς. Θα πρέπει όλοι να καταθέσουν αιτήσεις επαναπρόσληψης έγκαιρα.
Από τη Βόρειο Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ βλέπουμε να γίνονται προσλήψεις ακόμη και από την Κρήτη. Να πούμε επίσης ότι στη Ρόδο πρωτοπορούμε. Ενώ παντού μειώνονται οι μισθοί, η τοπική κλαδική σύμβαση προβλέπει αυξήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, κ. Θανάσης Σταμούλης.
Κι ενώ οι προοπτικές για τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό τομέα είναι θετικές, ο ΟΑΕΔ Ρόδου δημιουργεί προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη. Μεγάλο ποσοστό των 13.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχουν καταθέσει αίτηση ανεργίας στον ΟΑΕΔ στη Ρόδο, παραμένει ακόμη απλήρωτο. Την ίδια στιγμή έχουν επεξεργαστεί έγκαιρα οι 8000 περίπου αιτήσεις ανεργίας που κατέθεσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου που διαθέτει σαφώς μικρότερο αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με τη Ρόδο.
«Προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε τον ΟΑΕΔ στη Ρόδο για τη γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων ανεργίας. Δυστυχώς αυτή η προσφορά μας δεν έγινε δεκτή από τη Διοίκηση. Αντίθετα υπήρξε ένας πολύ καλός συντονισμός και συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου που δεν άφησε κανένα εποχικά απασχολούμενο απλήρωτο», είπε ο κ. Σταμούλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ