Κατακόρυφα αναμένεται να αυξηθούν οι αφίξεις από τη Γερμανία την επικείμενη τουριστική περίοδο. Ήδη οι κρατήσεις παρουσιάζουν αυξήσεις έως και 30%. Η γερμανική τουριστική αγορά μαζί με αυτή της Βρετανίας αποτελούν τους «στυλοβάτες» του ντόπιου τουριστικού προϊόντος.
Αυτό το σαββατοκύριακο αναμένεται να φανεί πλέον ξεκάθαρα πώς θα εξελιχθούν οι κρατήσεις από τη Γερμανία, οι οποίες είχαν ατονήσει το τελευταίο διάστημα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με την έλευση του νέου έτους οι ρυθμοί κρατήσεων αυξάνονται και σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τουριστικής αγοράς, θα εκτοξευθούν το σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018.
Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η τουριστική έκθεση CMT στη Στουτγάρδη, η οποία θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες στη Γερμανία, παρόλο που δεν συμμετέχουν ντόπιοι φορείς ή επιχειρηματίες. Αν και θεματική (επικεντρώνεται στον τουρισμό με τροχόσπιτα και κάμπινγκ), είναι η πρώτη τουριστική έκθεση στη Γερμανία στην αρχή κάθε έτους και συγκεντρώνει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας απ’ όλο τον κόσμο. Διαρκεί εννέα ημέρες και πολύ μεγάλος μέρος των τουριστικών κρατήσεων για την επερχόμενη σεζόν γίνεται εκεί.
Σύμφωνα με έρευνα αγοράς της TUI, περίπου 1,2 εκατομμύρια Γερμανοί θα προβούν σε προγραμματισμό των διακοπών τους αυτό το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα finanzen.net. Περίπου 30.000 από αυτούς θα επιλέξουν ένα από τα πακέτα της TUI.
Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Γερμανίας Stefan Baumert, δηλώνει: «Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο του 2018 τρέχουν με άκρως ικανοποιητικούς ρυθμούς ….». Ο ίδιος σημειώνει ότι διακρίνεται μία δυναμική επιστροφή της Τουρκίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι κρατήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας, που πέρυσι δεν είχαν ιδιαίτερη ζήτηση λόγω των πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων, παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 70%. Η TUI επεκτείνει το πρόγραμμά της για την περίοδο από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο και έχει προγραμματίσει 100.000 αεροπορικές θέσεις για το αεροδρόμιο της Αττάλειας.
Αντίστοιχα, αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις των Γερμανών και στη Βόρειο Αφρική. Οι κρατήσεις για την Αίγυπτο είναι αυξημένες κατά 58% ενώ και η Τυνησία έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης κρατήσεων που κυμαίνεται μεταξύ 120% και 125%.
Πάντως η «επιστροφή» της Τουρκίας και της Βορείου Αφρικής δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους δημοφιλείς προορισμούς. Η Ισπανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς και το 2018, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με τη Ρόδο και την Κω να παρουσιάζουν αύξηση κρατήσεων γύρω στο 16%. Στη Ρόδο και στην Κω, η TUI «μοσχοπουλάει» οικογενειακά πακέτα διακοπών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ