Ειδήσεις

Μειώθηκε κατά 15% η κίνηση στα παντοπωλεία

Σημαντική μείωση σημείωσε την εορταστική περίοδο η κίνηση στα παντοπωλεία του νησιού μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Παντοπωλών η κίνηση τις εορτές σημείωσε μείωση τουλάχιστον σε ποσοστό 15%.
Τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα και τα έσοδα συγκέντρωσαν και φέτος τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του νησιού μας.
Οι επιχειρηματίες–ιδιοκτήτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ διατήρησαν τα προϊόντα τους σε σχετικά καλές τιμές και σε ορισμένα είδη προέβησαν σε προσφορές ώστε να διευκολύνουν τους καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους. Φρόντισαν μάλιστα να κυκλοφορήσουν εγκαίρως τα ενημερωτικά φυλλάδια τους ώστε να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο οι καταναλωτές για να κάνουν τις επιλογές τους.
«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν πως το καταναλωτικό κοινό σε πολύ μεγάλο ποσοστό προτίμησε τα μεγάλα σούπερ μάρκετ για τις αγορές του την εορταστική περίοδο. Δεν θα πρέπει να λησμονούν όμως και το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα μικρά παντοπωλεία που λειτουργούν σχεδόν σε κάθε συνοικία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Παντοπωλών κ. Πανορμίτης Καλημέρης.
Ο κ. Πανορμίτης Καλημέρης εξήγησε πως σε όλα σχεδόν τα παντοπωλεία προσφέρονται προϊόντα επί πιστώσει.
«Δεν μπορούμε να καταργήσουμε το δεφτέρι από τις επιχειρήσεις μας γιατί θα φέρουμε κάποιους συμπολίτες μας σε πολύ δύσκολη θέση. Υπήρξαν άνθρωποι που ήρθαν και μας ζήτησαν να τους κάνουμε πίστωση ώστε να αγοράσουν τρόφιμα για τις εορτές και να μας εξοφλήσουν όταν θα πληρωθούν. Ουδείς μπόρεσε να αρνηθεί τη βοήθεια προς εκείνους που περνούν δύσκολα», δήλωσε ο κ. Πανορμίτης Καλημέρης και πρόσθεσε πως αν δεν ήταν τα μικρά παντοπωλεία κάποιοι άνθρωποι δεν θα είχαν τα στοιχειώδη για τις οικογένειές τους στις εορτές.
«Η προσφορά των μικρών παντοπωλείων θα πρέπει να εκτιμηθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ώστε να προτιμούν τις επιχειρήσεις μας. Με τον τρόπο αυτό θα στηρίξουν και την τοπική οικονομία που βάλλεται», δήλωσε ο κ. Πανορμίτης Καλημέρης.
Σε λίγες ημέρες η Ένωση Παντοπωλών Ρόδου στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού θα κυκλοφορήσει και αφίσες.
Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων εκτιμούν πως ακόμη και δαπανώντας λίγα χρήματα μπορούν να στηρίξουν τα μικρά παντοπωλεία ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Όμως η διοίκηση της Ενωσης Παντοπωλών δεν θα μείνει μόνο στην ενημέρωση. Θα προσπαθήσει να αναπτύξει συνεργασία με εργοστάσια παραγωγής ειδών διατροφής στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας. Αποτέλεσμα της συνεργασίας επιδιώκεται να είναι η διάθεση επώνυμων προϊόντων στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές.

«Θα κάνουμε προσπάθεια για να γίνουμε και εμείς περισσότερο ανταγωνιστικοί προσφέροντας προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Εκτιμούμε πως με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουμε την πελατεία μας αφού οι καταναλωτές εξαιτίας της κρίσης υπολογίζουν προσεκτικά και το κάθε ευρώ που δαπανούν», δήλωσε ο κ. Πανορμίτης Καλημέρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου