Ειδήσεις

Υπερβαίνουν τα 18 εκ. ευρώ οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΡ

Θέματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ και της είσπραξης οφειλών των καταναλωτών συζήτησε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με στελέχη της επιχείρησης.
Με αφορμή το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου ο κ. Κουσουρνάς αφιέρωσε χθες αρκετές ώρες προκειμένου να εξετάσει σειρά ζητημάτων που αφορούν την επιβίωση της επιχείρησης.
Ειδικά για τις οφειλές κρίθηκε πως θα πρέπει να ασκηθούν έντονες πιέσεις προς τους επιχειρηματίες και κυρίως προς τους ξενοδόχους προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση.
«Εξέτασα αρκετές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην επιχείρηση με την ιδιότητα του προέδρου», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο αποστολής των λογαριασμών του νερού και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες, που εντάχθηκαν πριν ένα χρόνο στη ΔΕΥΑΡ, ο κ. Κουσυρνάς δήλωσε:
«Υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας των επιφυλάξεων για την διαδικασία καταμέτρησης της κατανάλωσης. Όλα τα ζητήματα που ανέκυψαν αντιμετωπίστηκαν και τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε. Οι λογαριασμοί για τους μεγάλους καταναλωτές, όπως είναι τα ξενοδοχεία έχουν σταλεί», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ασκηθούν πιέσεις στους ξενοδόχους για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την ΔΕΥΑΡ.
«Κρίναμε πως θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες Λίνδου και Νότιας Ρόδου για να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν. Έτσι θα μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση. Θα ζητήσουμε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως ανέρχονται σε 18.000.000 ευρώ.
«Ενδέχεται αρκετές από αυτές τις οφειλές, που αφορούν οικίες και επιχειρήσεις σε όλο το νησί, να είναι επισφαλείς», δήλωσε ο δήμαρχος. Η κατάσταση φαίνεται να έχει εξομαλυνθεί στην επιχείρηση ειδικά από την ώρα που ανέλαβε την προεδρία ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και υπέγραψε το σχετικό ένταλμα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Τα έργα
Σε ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση τουλάχιστον των έργων που υλοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο της πόλεως ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατό.
«Ποτέ τα έργα δεν είναι έτοιμα την τουριστική σεζόν με την έννοια ότι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής είναι μεγάλο. Η προσπάθειά μας είναι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν γρηγορότερα. Ζητήσαμε από τους εργολάβους να βάλουν δύο συνεργεία ώστε να τελειώσουν πριν από την έναρξη της σεζόν τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της πόλεως. Τους συμφέρει να τελειώσουν γιατί είναι έργα του χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και δε πρέπει να χάνεται χρόνος», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου