ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΝΔ δεν αποκλείει πρόταση μομφής

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σπυράκη

Με το όπλο της πρό­τα­σης μομφής παρά πόδας, η Νέα Δημο­κρα­τία συνε­χί­ζει τις πιέσεις προς τους βου­λευ­τές όλων των κομ­μά­των της αντι­πο­λί­τευ­σης και ιδίως βεβαίως του Ποτα­μιού, εν όψει της ψηφο­φο­ρίας για τη συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Και αυτό ενώ η αποψινή παρου­σί­αση του βιβλίου του Κωστή Χατζη­δάκη “Μεταρ­ρυθ­μί­σεων Ανά­βα­σις” από τον Κυριάκο Μητσο­τάκη και το Σταύρο Θεο­δω­ράκη έχει ανα­ζω­πυ­ρώ­σει τα σενάρια συνερ­γα­σίας ΝΔ- Ποτα­μιού.

Το Μοσχάτο βεβαίως δεν θέλει ούτε να κατη­γο­ρη­θεί ότι επι­χει­ρεί να προβεί σε προ­σω­πι­κές συμ­φω­νίες με βου­λευ­τές άλλων κομ­μά­των με αντάλ­λαγμα θέσεις στα ψηφο­δέλ­τια της ΝΔ, ούτε για παζάρια με άλλα κόμματα συνο­λικά με γνώμονα μία εκλο­γική συνερ­γα­σία. Ωστόσο το μήνυμα είναι σαφές προς τους βου­λευ­τές πρώτον και προς τα κόμματα δεύ­τε­ρον, με την υπο­ση­μεί­ωση ότι η πρόταση μομφής δεν απο­κλεί­ε­ται, “απειλή” που αφορά βέβαια πρω­τί­στως και τους ΑΝΕΛ.

Η εκπρό­σω­πος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ερω­τη­θείσα στο briefing εάν η στάση των κομ­μά­των στη συμ­φω­νία των Πρεσπών θα είναι κρι­τή­ριο για εκλο­γι­κές συνερ­γα­σίες με τη ΝΔ, απά­ντησε: “Σεβό­μα­στε την αυτο­νο­μία του κάθε κόμ­μα­τος, από εκεί και πέρα η συμ­φω­νία των Πρεσπών θα κριθεί εφόσον έρθει στη Βουλή από έναν προς έναν βου­λευτή καταρ­χήν, για αυτό επα­να­λαμ­βάνω ότι κάθε βου­λευ­τής θα είναι υπό­λο­γος στη συνεί­δηση του”.

Ως προς το ερώτημα εάν η τελευ­ταία ανα­κοί­νωση του Ποτα­μιού για το Σκο­πιανό και οι δηλώ­σεις Θεο­δω­ράκη δεί­χνουν να επι­σπεύ­δε­ται ο χρόνος των εκλογών, η κ.Σπυράκη είπε: “Το Ποτάμι είναι ένα άλλο κόμμα, σεβό­μα­στε το δια­κριτό ρόλο κάθε κόμ­μα­τος, είμαστε υπό­λο­γοι για τους βου­λευ­τές, στελέχη και μέλη της ΝΔ. Η ΝΔ δεν κάνει παζάρια με κανέναν. Εξαρχής ταχθή­καμε κατά της συμ­φω­νίας των Πρεσπών, διότι θεω­ρούμε ότι είναι επι­βλα­βής για το εθνικό συμ­φέ­ρον”.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδε­χό­μενο κατά­θε­σης πρό­τα­σης μομφής από τις 17 Δεκεμ­βρίου, οπότε η ΝΔ έχει και πάλι αυτό το δικαί­ωμα καθώς θα έχει παρέλ­θει το εξάμηνο από την προη­γού­μενη πρόταση μομφής, λέγο­ντας: “Όλα τα κοι­νο­βου­λευ­τικά μας όπλα είναι στο τραπέζι. Εξαρχής έχουμε επι­ση­μά­νει ότι είμαστε κατά συμ­φω­νίας Πρεσπών γιατί βλάπτει τα εθνικά συμ­φέ­ρο­ντα και εφόσον έρθει στη βουλή ο κάθε βου­λευ­τής ανα­με­τρά­ται με τη συνεί­δηση του”.

Η κ.Σπυράκη χαρα­κτή­ρισε επί­δειξη θράσους την επί­σκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσ­σα­λο­νίκη την Παρα­σκευή, ημέρα κατά την οποία ξεκινά και το συνέ­δριο της ΝΔ. Στο Μοσχάτο άλλωστε θεωρούν ενδει­κτικό άγχους και μάλλον απρεπές το γεγονός ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός επέλεξε να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει ομιλία ταυ­τό­χρονα με την ομιλία του κ.Μητσο­τάκη στο συνέ­δριο.

Το σύνθημα του συνε­δρίου παρε­πι­πτό­ντως σύμφωνα με γαλά­ζιες πηγές θα είναι το “Ελλάδα μπο­ρούμε”.

“Ο κ.Τσίπρας επι­χει­ρεί για άλλη μία φορά επί­δειξη θράσους, πηγαί­νο­ντας στη Θεσ­σα­λο­νίκη. Είναι δικό του έργο και του κ.Καμ­μέ­νου το γεγονός ότι στις Πρέσπες μπήκε υπο­γραφή για τη συμ­φω­νία που βλάπτει το εθνικό συμ­φέ­ρον, δικό του έργο η ανα­γνώ­ριση ‘μακεδονικής’ γλώσσας και εθνό­τη­τας και η παντε­λής έλλειψη δράσης κατά ομάδων που κατα­στρέ­φουν το δημόσιο πανε­πι­στή­μιο, όπου οι ζημιές με πρώτους υπο­λο­γι­σμούς φτάνουν τα 100 χιλ ευρώ”, ανέφερε η κ.Σπυράκη.

Επι­τέ­θηκε επίσης στην κυβέρ­νηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ, καλώ­ντας το Μαξίμου να απα­ντή­σει ποια είναι η σχέση του με το Μανώλη Πετσίτη, ο οποιος φωτο­γρα­φι­ζό­ταν μπροστά στο πόντιουμ όπου κάνει δηλώ­σεις ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Με αφορμή δε το θάνατο τριών προ­σφύ­γων το προη­γού­μενο διά­στημα λόγω ανα­θυ­μιά­σεων από μαγκάλι, η εκπρό­σω­πος της ΝΔ κάλεσε τον κ.Τσίπρα να εξη­γή­σει πως σπα­τα­λή­θη­καν τόσα εκα­τομ­μύ­ρια και οι πρό­σφυ­γες ζουν ακόμη κάτω από τόσο ανα­ξιο­πρε­πείς συν­θή­κες και ενώ δεν έχει ακόμη προ­χω­ρή­σει ο δια­χω­ρι­σμός από τους παρά­νο­μους μετα­νά­στες, καθώς και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ορίσει την κοι­νο­βου­λευ­τική συζή­τηση που έχει ζητήσει η ΝΔ.

πηγή news247.gr

Βίκυ Σαμαρά

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.