Ειδήσεις

Σκρέκας: Επιδότηση 39 ευρώ ανά μεγαβατώρα για ένα δίμηνο – Αναστολή πληρωμής ΥΚΩ για 5 μήνες στις επιχειρήσεις

Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ παραδέχτηκε ο Κώστας Σκρέκας ανακοινώνοντας διεύρυνση του πακέτου στήριξης.

Οπως είπε η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, πάλι για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Παράλληλα, αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου για να υπάρξει επιπρόσθετη ανακούφιση στα νοικοκυριά.

Για τις εταιρείες αναστέλλεται για πέντε μήνες η πληρωμή ΥΚΩ. Αφορά: Βιομηχανικές χρήσης χαμηλής τάσης, λοιπές χρήσης μέσης τάσης. Το μέτρο κοστίζει 65 εκατ. ευρώ. Οι χρεώσεις θα πληρωθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου