Ρεπορτάζ

Εκδικάζεται η αγωγή από αδικοπραξία της «Ενεργειακής ΑΕ» κατά του Χαράλαμπου Κόκκινου

Ενώπιον του Mονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προσδιοριστεί για την 11η Νοεμβρίου 2021 η εκδίκαση της αγωγής αποζημίωσης από αδικοπραξία που υπέβαλε η εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ» εις βάρος του πρώην χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, πρώην προέδρου της και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Νοτίου Αιγαίου «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.
Εχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις από τα αντίδικα μέρη με την διαδικασία των 100 ημερών και την Τρίτη η διαδικασία ουσιαστικά είναι τυπική ενώπιον του ακροατηρίου.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κόκκινος έχει αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό στην ποινική δίκη και η απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη.
Με την αγωγή της η εταιρεία ζητά να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος να της καταβάλει το ποσό των 18.183,23 € για την αποκατάσταση της θετικής ζημίας, που υπέστη, άλλως και όλως επικουρικώς, να υποχρεωθεί να καταβάλει το ανωτέρω ποσό με βάση τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού καθώς κατέστη πλουσιότερος κατά την αξία αυτού λόγω παράνομης αιτίας με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Επιπλέον ζητά να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος, να της καταβάλει το ποσό των 50.000 € ως χρηματική αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που υπέστη από την τρώση της φήμης και αξιοπιστίας της εταιρίας, με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Ζητά ακόμη να υποχρεωθεί ο κ. Κόκκινος να επιστρέψει το σύνολο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του οποίου η χρήση του είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία, άλλως να καταβάλει την αξία του η οποία ανέρχεται στο ποσό των 915,54 €.

Ζητείται ακόμη να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή και να απειληθεί προσωπική κράτηση του εναγόμενου εως ένα έτος, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.
Η αντιδικία αφορά στα έξοδα μετακίνησης του κ. Κοκκινού και στην αποπληρωμή αυτών με διαδικασίες που υποστηρίζει η Ενεργειακή ότι ήσαν μη σύννομες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου