Το lockdown υπό το οποίο τελεί η χώρα λόγω κορωνοϊού, ήταν δεδομένο πως θα οδηγήσει σε αναβολή και τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που ήταν προγραμματισμένες για τις 23 Νοεμβρίου.
Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που έγινε την Τρίτη, αποφασίστηκε να μετατεθεί η Γενική Συνέλευση με θέμα τις εκλογές για τις 12 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο.
Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι, που οι εκλογές της ΕΠΟ αναβάλλονται.
Από εκεί και πέρα, η αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών σημαίνει ότι όλες οι υποψηφιότητες, όπως του Σταύρου Ψαρρόπουλου για την προεδρία και των υπολοίπων για τις θέσεις των μελών της Ε.Ε., καθώς και οι απαιτούμενες υποδείξεις από τις Ενώσεις, θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου.
Η διορία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τη Γ.Σ. που ματαιώθηκε έληγε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ωστόσο η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί και να κατατεθούν σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΟ, τουλάχιστον έως τις 2 Δεκεμβρίου.
Η Γ.Σ. αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα (Καβούρι), όμως σε περίπτωση που υπάρχουν ειδικά απαγορευτικά μέτρα στην πρωτεύουσα, η ΕΠΟ μπορεί να ορίσει άλλο τόπο διεξαγωγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.
Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 23 Νοεμβρίου 2020 εκλογικής Γενικής Συνέλευσης για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. αποφάσισε όπως η εκλογική Γενική Συνέλευσή της διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Eξουσιοδότησε επίσης την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων και εντός του Δεκεμβρίου 2020».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ