Τοπικές Ειδήσεις

Έλεγχοι τήρησης των μέτρων και επιβολή προστίμων στους παραβάτες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Χαρούλας Γιασιράνη με τον Γενικό Δ/ντη Δημόσιας Υγείας Γ. Πουλή και τη Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας Μ. Βαλατσού, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέ-τρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Με την έναρξη του δεύτερου lock down, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει εντατικά τη διενέργεια έκτακτων υγειονομικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στις επιχειρήσεις, των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί. Από τη Τρίτη 10 Νοεμβρίου κλιμάκια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας έχουν ρητές οδηγίες να διενεργούν καθημερινούς και επανα-λαμβανόμενους ελέγχους.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου διενεργήθηκαν 20 έλεγχοι σε καταστήματα σε Ρόδο και Αφάντου. Από τους διενεργηθέντες ελέγχους επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα για μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ειδικά την περίοδο αυτή, είναι πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εμείς θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα προκειμένου να διακόψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για την υγεία και την οικονομία. Η ατομική ευθύνη είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος στην κοινή προ-σπάθεια για αυτό και καλώ όλους να τηρούν αυστηρά τα ατομικά μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε συντομότερα από τους περιορισμούς. Η ευθύνη είναι ατομική ,η προσπάθεια κοινή και αφορά όλους μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου