ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο στο Υπερταμείο για δικά του κτήρια»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικο­νο­μι­κών, κατέ­θεσε ο βου­λευ­τής της ΝΔ, γραμ­μα­τέας της Πολι­τι­κής Επι­τρο­πής του κόμ­μα­τος, με την οποία ζητεί από τον Ευκλείδη Τσα­κα­λώτο να πλη­ρο­φο­ρη­θεί αν το ελλη­νικό δημόσιο πλη­ρώ­νει ενοίκιο στο Υπερ­τα­μείο για κτίρια, στα οποία στε­γά­ζο­νται δημό­σιες υπη­ρε­σίες και του έχουν παρα­χω­ρη­θεί, με αφορμή τα όσα “απο­κα­λύ­φθη­καν” για το Δικα­στικό Μέγαρο Ηρα­κλείου.

Όπως ανα­φέ­ρει , ο κ. Αυγε­νά­κης , η κυβέρ­νηση έσπευσε να υλο­ποι­ή­σει άμεσα την απαί­τηση του Υπερ­τα­μείου, η διοί­κηση του οποίου με την από 14-06-2018 επι­στολή της ζήτησε να μετα­φερ­θούν στην θυγα­τρική της «Εται­ρεία Ακι­νή­των Δημο­σίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ ΑΕ), επι­πλέον 10.119 ακίνητα κυριό­τη­τας του Ελλη­νι­κού Δημο­σίου και εντός τριών (3) ημερών, δημο­σιεύ­θηκε η υπ’ αριθ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών (ΦΕΚ Β’ 2320/19-06-2018), με την οποία μετα­βί­βασε όλα τα ακίνητα που ζήτησε το Υπερ­τα­μείο στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Όπως σημειώ­νει, τώρα το ελλη­νικό Δημόσιο κατα­βάλ­λει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερ­τα­μείο, με χαρα­κτη­ρι­στικό παρά­δειγμα το Δικα­στικό Μέγαρο Ηρα­κλείου, όπου όπως απο­κά­λυψε ο Πρό­ε­δρος του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Ηρα­κλείου, κ. ‘Αρης Ροζάκης σε ραδιο­φω­νική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πλη­ρώ­νει ενοίκιο στο Υπερ­τα­μείο για το Δικα­στικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ανα­φέ­ρει ότι η προ­σπά­θεια του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Ηρα­κλείου να προ­χω­ρή­σουν οι ενέρ­γειες για μια σειρά απα­ραί­τη­των παρεμ­βά­σεων στο Δικα­στικό Μέγαρο, οδήγησε στην απο­κά­λυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παρα­χω­ρη­θεί στο Υπερ­τα­μείο θα πρέπει να πλη­ρώ­νει το Ελλη­νικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επι­θυ­μεί να τα χρη­σι­μο­ποιεί!

Σύμφωνα με τον βου­λευτή της ΝΔ, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι, μετά από προ­σπά­θειες του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου, εξα­σφα­λί­στη­καν 190.000 ευρώ προ­κει­μέ­νου να γίνουν σημα­ντι­κές και απα­ραί­τη­τες παρεμ­βά­σεις στο κτίριο του Δικα­στι­κού Μεγάρου, αφού πλέον εγεί­ρο­νται θέματα ασφά­λειας. Ωστόσο, ανα­ζη­τώ­ντας τι ισχύει με το καθε­στώς ιδιο­κτη­σίας, ανα­κά­λυψε ότι το κτίριο έχει πλέον περάσει στο Υπερ­τα­μείο και ότι για να μπει σε φάση υλο­ποί­η­σης η ανα­βάθ­μιση του Δικα­στι­κού Μεγάρου θα πρέπει να υπο­γρα­φεί σύμβαση παρα­χώ­ρη­σης ανάμεσα στο Υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης και το Υπερ­τα­μείο, με το υπουρ­γείο να καλεί­ται να πλη­ρώ­νει ενοίκιο. Όμως, παρά την ανα­ζή­τηση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε η σύμβαση παρα­χώ­ρη­σης, ούτε το ενοι­κια­στή­ριο.

“Συνεπώς, ανα­λο­γικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιο­λο­γι­κοί χώροι που έχουν παρα­χω­ρη­θεί στο Υπερ­τα­μείο και χρη­σι­μο­ποιού­νται από το Ελλη­νικό Δημόσιο, το τελευ­ταίο θα πρέπει να κατα­βάλ­λει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στε­γά­ζο­νται Δημό­σιες Υπη­ρε­σίες” υπο­γραμ­μί­ζει στην ερώτησή του ο γραμ­μα­τέας της ΝΔ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Αυγε­νά­κης, ρωτά τον υπουργό Οικο­νο­μι­κών αν υπάρχει σύμβαση παρα­χώ­ρη­σης του Δικα­στι­κού Μεγάρου Ηρα­κλείου στο Υπερ­τα­μείο, αν το ελλη­νικό δημόσιο κατα­βά­λει ενοίκιο για τη χρήση του Δικα­στι­κού Μεγάρου Ηρα­κλείου και ποιά δημόσια κτίρια που έχουν παρα­χω­ρη­θεί στο Υπερ­τα­μείο και στα οποία στε­γά­ζο­νται δημό­σιες υπη­ρε­σίες, κατα­βάλ­λει (ή θα αρχίσει να κατα­βάλ­λει) ενοίκιο;

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.