ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κως: Ιάπωνας θέλει να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη!-Συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Οκανα Τετσούγια

Ο 81χρονος Οκανα Τετσού­για αγαπά την Ελλάδα, ασχο­λεί­ται με το εμπόριο ελαιο­λά­δου και εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκι­νή­σει την προ­σπά­θεια για τη διάσωση του πλα­τά­νου

Τον πλάτανο του Ιππο­κράτη στην Κω που παρου­σιά­ζει προ­βλή­ματα «γήραν­σης», θέλει να σώσει επι­χει­ρη­μα­τίας από την Ιαπωνία, ο οποίος ήδη έχει ανα­λά­βει πρω­το­βου­λίες προς αυτή την κατεύ­θυνση.

Πρό­κει­ται για τον 81χρονο Οκανα Τετσού­για, ο οποίος είναι φανα­τι­κός φίλος της Ελλάδας και παράλ­ληλα δρα­στη­ριο­ποιεί­ται επαγ­γελ­μα­τικά στη χώρα μας, στο εμπόριο ελαιο­λά­δου.

Ο Ιάπωνας επι­χει­ρη­μα­τίας επι­σκέ­φθηκε μαζί με τη σύζυγό του σήμερα το νησί της Κω και είχε συνερ­γα­σία για το θέμα αυτό με τον συντο­νι­στή της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Αιγαίου Νίκο Θεο­δω­ρίδη.

Ο κ. Οκάνα έχει εκφρά­σει το ενδια­φέ­ρον του για τη διάσωση του πλά­τα­νου πριν από δύο χρόνια και μάλιστα ομάδα ειδικών επι­στη­μό­νων που έφθασε στο νησί με πρω­το­βου­λία του, έχει καταρ­τί­σει σχετική μελέτη επί του θέματος. Η μελέτη αυτή, όπως τονίζει στο Αθη­ναϊκό Πρα­κτο­ρείο, ο συντο­νι­στής της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Αιγαίου έχει δια­βι­βα­στεί στο υπουρ­γείο Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και τελεί υπό έγκριση.

Μόλις η μελέτη εγκρι­θεί, ο Ιάπωνας επι­χει­ρη­μα­τίας σε συνερ­γα­σία με το νοσο­κο­μείο «Ιππο­κρά­τειον» στην Ιαπωνία, θα προ­χω­ρή­σει σε καμπά­νια για να βρεθούν οι απα­ραί­τη­τοι πόροι, προ­κει­μέ­νου να γίνουν οι απαι­τού­με­νες εργα­σίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.