Με αίτημα που υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, προς  το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τον σεισμό στην Κω, ζητείται η συνδρομή του Ταμείου για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Κω, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21 Ιουλίου 2017.

Μετά την αποστολή του αιτήματος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε τα εξής:

«Το νησί της Κω έχει την ευκαιρία να αποζημιωθεί για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ. Οι υποδομές, οι βασικές εγκαταστάσεις, τα μνημεία και η πολιτιστική κληρονομιά της Κω θα αποκατασταθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο, με σκοπό το νησί να επανέλθει πλήρως στους ρυθμούς του, πριν την 21 Ιούλη.

Η συνεργασία του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν στενή και εγκαίρως εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες για ενίσχυση των έργων αποκατάστασης, που έχουν ξεκινήσει, με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους νησιώτες που επλήγησαν. Το έγκαιρο και πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης αποδεικνύει τις προσπάθειές μας να εξαντληθεί κάθε δυνατή λύση ώστε να επανέλθει το νησί στην πρότερή του κατάσταση, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί λίγες ώρες μετά το σεισμό, στους κατοίκους της Κω».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ