Ειδήσεις

Ο Βενιζέλος, ο Γιώργος και τα «τσογλάνια» της Σύμης

Τύμπανα πολέμου ηχούν στο ΠΑΣΟΚ που μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες και συγκρούσεις με το βλέμμα στις εκλογές και στην μάχη των περιφερειών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας επέτεινε την σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς αναφέρθηκε σε «τσογλάνια που συμμετέχουν στα συνέδρια της Σύμης», επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό για την επίθεση που δέχτηκε στο Ζάππειο τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα 40 χρόνια του κινήματος. Παράλληλα όμως στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπου συγκρούστηκε μετωπικά με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, άφησε υπόνοιες για τον υπουργό Μεταφορών ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να προκαλέσει σύγκρουση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που το Κίνημα προσπαθεί να πάρει μία ανάσα, όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση.

Εξάλλου για την λίστα Λαγκάρντ στην οποία αναφέρθηκε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ΚΟ, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας επισημαίνοντας τον ύποπτο ρόλο του Μ. Διώτη στην υπόθεση αφού – όπως είπε – έκανε ότι ήθελε και διακίνησε τα στικάκια με τα ονόματα. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη δεν ήταν τυχαία η αναφορά Ρήγα στο πρόσωπο του Μ. Διώτη, καθώς είναι γνωστή η προσωπική φιλία που είχε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την εποχή που ο τελευταίος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Αιχμές κατά του Γιώργου για το Μνημόνιο

Όμως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου αφήνοντας αιχμές από του βήματος της Βουλής για την υπογραφή του Μνημονίου αναφέροντας: «Ναι, υπογράψαμε στην αρχή ένα πρώτο πρόγραμμα που είχε κενά. Μας το υπαγόρευσαν μέσα σε συνθήκες έκτακτες και πιεστικές. Το διορθώσαμε, το βελτιώσαμε, το διαπραγματευθήκαμε ξανά με μια Ευρώπη που έχει συγκεκριμένους συσχετισμούς». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνει αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού ότι δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο και ότι το επέβαλαν οι δανειστές χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την χώρα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί μέτωπο με το Γ. Παπανδρέου καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι σύντομα ο πρώην πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει την στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και θα αποκαλύψει το σχέδιο του. Στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό ή θα επιδιώξει να ανακαταλάβει το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη κομματικά στελέχη και οργανώσεις που έχουν αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου αντιτάσσονται στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και ζητούν να γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ σε κόντρα με τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Η απάντηση του Θ. Μωραΐτη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής άφησε υπόνοιες για τις προθέσεις της ηγεσίας του Κινήματος λέγοντας: ««η εκλογή Προέδρου μπορεί να καταστεί πολιτική αφετηρία σταθερότητας, αν χρειαστεί ακόμα και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα Βουλή. Εκεί, θα κριθεί τελικά ποιοι σημερινοί αρχάγγελοι της σταθερότητας την υπηρετούν πραγματικά ή αν στόχος τους ήταν πάντα η καρέκλα εις βάρος των εθνικών διακυβευμάτων». Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μωραΐτης που ανήκει στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου έριξε το γάντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο προκαλώντας τον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση προκειμένου να αναζητηθούν νέα κυβερνητικά σχήματα από την υπάρχουσα βουλή.

Τhetoc

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου