Ειδήσεις

“Κανόνι” (;) και από την ισπανική Transhotel

Προβλήματα δεν υπάρχουν μόνον στη ρωσική αγορά. Ο ισπανικός όμιλος Transhotel που μεταξύ άλλων ελέγχει και τα portal ξενοδοχειακών κρατήσεων «hotelplease!” και “bookingexpress” με πάνω από 50.000 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και 60.000 τουριστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, απέτυχε να βρει επενδυτή, ενώ είχε υποβάλει και αίτηση να μπει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της και φαίνεται ότι περνάει σε διαδικασία πτώχευσης.

Οι ιστοσελίδες του ομίλου, δεν λειτουργούν από χθες το απόγευμα.

Η εταιρεία, με έδρα τη Μαδρίτη έχει συμβάσεις με περίπου 50.000 ξενοδοχεία διεθνώς και πωλεί μέσω περισσότερων από 78.800 τουριστικών πρακτορείων. Εκτιμάται ότι χρωστά περίπου 30 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία, ενώ το συνολικό χρέος της πιστεύεται ότι ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Αναφορές στα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης λένε ότι η εταιρεία αγωνιζόταν να επιζήσει οικονομικά τον τελευταίο χρόνο.
Το τελευταίο διάστημα κατέβαλε προσπάθεια να διαχειριστεί τις οφειλές του και βρισκόταν σε συζητήσεις εξαγοράς του από τον όμιλο Hotusa, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.
Ο όμιλος έχει 500 άτομα προσωπικό.

Πριν από λίγο απάντησε ο πρόεδρος της εταιρίας Anselmo de la Cruz, ο οποίος τόνισε ότι θα συνεχιστούν για 4 μήνες οι συνομιλίες με όλους τους εμπλεκομένους για να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των ταξιδιωτών, των πρκατόρων, και όλων των συνεργατών.

traveldailynews.gr/ tourimlobby.gr/ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου