Ειδήσεις

Αποζημίωση σε πληρώματα περιπολικών πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Με Απόφαση τoυ Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πέραν των προβλεπομένων στο ν. 2685/1999 και στο π.δ. 200/1993 που αφορούν τις εκτός έδρας αποζημιώσεις των πληρωμάτων, καθορίζεται το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης που θα καταβάλλεται κατά μήνα ανά άτομο στα πληρώματα των Περιπολικών Πλοίων – Σκαφών (Π.Λ.Σ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το ποσό ανέρχεται στα δεκατέσσερα ευρώ και εξήντα οχτώ λεπτών (14,68 €) ανά ημέρα και θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του ειδικού φορέα του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η αποζημίωση καθορίζεται ειδικότερα ανά κατηγορία πλοίου σκάφους ως εξής:

Α. Υπηρετούντες στα Π.Λ.Σ  Βορειοανατολικού-Ανατολικού-Νοτιοανατολικού Αιγαίου και Βορειοδυτικού Ιονίου:

i)  Στα πληρώματα των Π.Λ.Σ. όλων των κατηγοριών του Λ/Σ Μεγίστης, δεκαπέντε (15) ημέρες.

ii) Στα πληρώματα Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α2 των Λιμενικών Αρχών Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης, Λήμνου, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Κω, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, Σύμης, Ρόδου, Καρπάθου, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και των υπαγόμενων σε αυτές Λιμενικών Αρχών, πλην του Λ/Σ Μεγίστης, δέκα (10) ημέρες.

iii) Στα πληρώματα Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α3 των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών, πλην του Λ/Σ Μεγίστης, έξι (06) ημέρες.

B. Υπηρετούντες στα Π.Λ.Σ. λοιπών Λιμενικών Αρχών:

i) Στα πληρώματα Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α1, Β1, δέκα (10) ημέρες.
ii) Στα πληρώματα Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α2, Γ1, Δ1, έξι (06) ημέρες.
iii) Στα πληρώματα Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α3, Δ2 τέσσερις (04) ημέρες.

Η αποζημίωση καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι:

α) κατά την διάρκεια του μήνα εκτελούνται περιπολίες/ αποστολές από τα ανωτέρω Π.Λ.Σ. (πλην των Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α3 και του Λ/Σ Μεγίστης) εκτός ή εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής στην οποία έχουν διατεθεί, τουλάχιστον διπλάσιες του αριθμού των ημερών αποζημίωσης, σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 20 ναυτικών μιλίων από τη βάση του Π.Λ.Σ., διάρκειας τουλάχιστον τριών (03) ωρών, ανεξαρτήτως της ώρας εκτέλεσης και των περιπτώσεων αλλαγής ημέρας κατά τη διάρκεια της περιπολίας.

β) για τα πληρώματα των Π.Λ.Σ. κατηγορίας Α3 ,πλην των Π.Λ.Σ. του Λ/Σ Μεγίστης, κατά την διάρκεια του μήνα εκτελούνται περιπολίες/ αποστολές εκτός ή εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής στην οποία έχουν διατεθεί, τουλάχιστον τριπλάσιες του αριθμού των ημερών αποζημίωσης, σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 20 ναυτικών μιλίων, διάρκειας τουλάχιστον τριών (03) ωρών, ανεξαρτήτως της ώρας εκτέλεσης και των περιπτώσεων αλλαγής ημέρας κατά τη διάρκεια της περιπολίας.

Εφόσον πραγματοποιείται μικρότερος αριθμός περιπολιών κατά μήνα από τα ανωτέρω Π.Λ.Σ. καταβάλλεται στους δικαιούχους το ανάλογο κατ’ αντιστοιχία ποσοστό αποζημίωσης.

http://www.diorismos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου