Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, δύο Σύροι διακινητές μεταναστών, ηλικίας 37 και 45 ετών, που κατελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, να μεταφέρουν 116 μετανάστες.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου, ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής ναυαγοσωστικό σκάφος, καθώς και το παραπλέον Φ/Γ ”MUSTAFA SOFUOGLY”.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι ανωτέρω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο και οι δύο αλλοδαποί διακινητές τους στο ναυαγοσωστικό σκάφος ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ρόδου, όπου συνελήφθησαν.

-Στη σύλληψη δύο Σύρων μεταναστών, ηλικίας 32 και 31 ετών, προχώρησαν οι λιμενικοί της Κω.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά και δια θαλάσσης με σκάφος, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο του σχεδίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015», την 8η Σεπτεμβρίου 2015 και περί ώρα 20:00, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Μαραθούντα, ένα ύποπτο ιστιοφόρο σημαίας Αμερικής με ικανό αριθμό παράτυπων μεταναστών επ’ αυτού το όποιο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
Οι διακινητές κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να αποβιβάζουν μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην περιοχή Μαραθούντα. Συνολικά διασώθηκαν και περισυλέγησαν 55 παράτυποι μετανάστες.
-Το πρωί της Τρίτης συνελήφθησαν στη Μεγίστη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης 9 Σύροι (4 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 7 παιδιά), και στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού ένας 49χρονος Κινέζος.

– Χθες το πρωί συνελήφθη στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κω ένας 17χρονος Τούρκος, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, συνελήφθησαν δύο Σύροι, ηλικίας 32 και 38 ετών, γιατί μετέβησαν διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων αρχών Γαλλίας και Δανίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ξεχωριστές πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ