Παρά τις οχλήσεις οι υπόχρεοι δεν τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους

Στην απαγόρευση απόπλου για τα πλοιάρια ναυτιλιακών εταιρειών οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμη τις οικονομικές υποχρεώσεις τους θα προχωρήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Όπως δήλωσε χθες και ο διευθυντής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Νώντας Αξιώτης δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους οφειλέτες παρά τις οχλήσεις από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Θα πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται για παλαιές οφειλές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου. Αυτές καλύπτουν το 3% του προϋπολογισμού κάθε έτος. Θα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο και να βεβαιωθούν οι οφειλές που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ στην Εφορία», δήλωσε ο κ. Νώντας Αξιώτης.
«Εφόσον υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές θα πρέπει να επιβληθούν τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στην απαγόρευση απόπλου για όσους οφείλουν και δεν ήρθαν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι θέμα χρόνου να στείλουμε τη σχετική απόφαση στο Λιμεναρχείο Ρόδου», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου ζήτησε από τον Λιμενάρχη κ. Νίκο Αρμπουνιώτη να κινήσει όλες τις διαδικασίες και να απαγορεύσει τον απόπλου σε ιδιοκτήτες πλοιαρίων μόλις λάβει τη σχετική απόφαση.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και τόνισε πως παρά την οικονομική κρίση οι εισπράξεις είναι ικανοποιητικές.
«Είναι σε καλό επίπεδο τα έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου παρά την οικονομική κρίση. Αν συγκρίνουμε τα στοιχεία του τρέχοντος έτους με τις εισπράξεις του 2014 θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό οφείλεται στην υπηρεσία και τους αρμόδιους υπαλλήλους που έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την είσπραξη των τελών ελλιμενισμού. Αν τακτοποιηθούν και οι παλαιές οφειλές η κατάσταση θα βελτιωθεί περισσότερο», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.
Στην ενημέρωσή του ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των έργων που θα υλοποιηθούν με πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Όπως τόνισε είναι σε καλό δρόμο το έργο κατασκευής του κτηρίου αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς.
Πρόθεση της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό το συγκεκριμένο έργο.
Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στις μελέτες που εκπονούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει το αλιευτικό καταφύγιο στις Φάνες.
Στόχος είναι να αλλάξει η είσοδος του αλιευτικού καταφυγίου και να μπορούν και οι αλιείς να δραστηριοποιούνται χωρίς προβλήματα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ