Ειδήσεις

Προειδοποίηση ΕΟΝ: Δεν τελειώσαμε με την ενεργειακή κρίση

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας προειδοποιεί για κίνδυνο νέας εκτίναξης των τιμών το φετινό χειμώνα. Ζητά να συνεχιστεί η μείωση της κατανάλωσης.

Η EON SE δηλώνει ότι η αγορά ενέργειας της Ευρώπης εξακολουθεί να κινδυνεύει από εκτίναξη των τιμών αυτόν τον χειμώνα και προέτρεψε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να συνεχίσουν να εξοικονομούν φυσικό αέριο και ενέργεια.

«Υπάρχουν ακόμη πολύ μεγάλες πηγές αβεβαιότητας τόσο από την πλευρά της προσφοράς, όσο και από την πλευρά της ζήτησης, με αντίστοιχους κινδύνους σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη των τιμών χονδρικής», δήλωσε η εταιρεία στην παρουσίαση κερδών του πρώτου εξαμήνου την Τετάρτη.

Οι ευρωπαϊκές τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει από επίπεδα ρεκόρ πέρυσι και οι αποθήκες είναι σχεδόν γεμάτες ενόψει του χειμώνα. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας προειδοποίησε ότι εάν γεγονότα όπως οι απρογραμμάτιστες ελλείψεις εφοδιασμού συμπέσουν με το κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών.

Η EON είπε επίσης ότι αύξησε τις επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, κάτι που θα βοηθήσει επίσης την ενεργειακή ανεξαρτησία. Δαπάνησε περίπου 2,4 δισ. ευρώ σε υποδομές το πρώτο εξάμηνο του 2023 —αύξηση 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος— και επιβεβαίωσε το επενδυτικό σχέδιο πλήρους έτους ύψους περίπου 5,8 δισ. ευρώ.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου