Τοπικές Ειδήσεις

Νέα αναστολή λειτουργίας μπαρ γιατί εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες

Ακόμη μια παράβαση των νέων μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού διαπιστώθηκε περί ώραν 01.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου από αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου.

Επιβλήθηκε ειδικότερα χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ σε μπαρ της Μεσαιωνικής Πόλης και επιβολή 7ήμερης αναστολής της λειτουργίας του  για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Τα νέα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 8 Ιουλίου  και αφορούν το χώρο της διασκέδασης, έπειτα από την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, που κατά τους ειδικούς σχετίζονται άμεσα με τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα.

Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφγράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Μάλιστα, η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου