Ρεπορτάζ

Eπιτυχημένες οικολογικές δράσεις σε Πάτμο και Aρκιούς από την πρόεδρο του EOT και το “Aquahelp Foundation”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου σε Πάτμο και Αρκιούς, στο πλαίσιο της υποστήριξης οικολογικών δράσεων του «Aquahelp Foundation» στα Δωδεκάνησα, που τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η πρόεδρος του ΕΟΤ υπέγραψε Χάρτα Οικολογικής Συμπόρευσης με τον Δήμο Πάτμου και τον δήμαρχο κ. Eλ. Πέντε καθώς και με το «Aquahelp Foundation» ενισχύοντας το Κίνημα Οικολογίας και Φιλελληνισμού, ενώ στην Πάτμο πραγματοποιήθηκε και συμβολικός καθαρισμός παραλίας στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος σε όλη την Ελλάδα.


Υψηλού συμβολισμού ήταν η επίσκεψη της προέδρου του ΕΟΤ στους Αρκιούς, όπου συναντήθηκε με τον μοναδικό μαθητή Χρήστο, στον οποίον μάλιστα απονεμήθηκε βραβείο και αναδείχθηκε ήρωας της οικολογίας, ενώ τόσο η κ. Αντζελα Γκερέκου όσο και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Aquahelp Foundation» κ. Γιώργος Κορφιάς, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο της Πάτμου κ. Ελ. Πέντε, εξήραν το σημαντικό έργο της δασκάλας κ. Μαρίας Τσιαλέρα που χάρις στους αγώνες της, το μικρότερο σχολείο της Ευρώπης παραμένει ανοικτό!
Παρότι ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη και στο νησί των Λειψών για την υπογραφή Χάρτας Οικολογικής Συμπόρευσης, εντούτοις οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν και το ραντεβού ανανεώθηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις το επιτρέψει το πρόγραμμα της κ. Γκερέκου.


Μάλιστα, η πρόεδρος του ΕΟΤ σε ζωντανή σύνδεση από τους Αρκιούς με την κρατική τηλεόραση, περιέγραψε το φιλόδοξο πρόγραμμα του «Aquahelp Foundation» για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ραντεβού στη Νίσυρο στο τέλος Σεπτεμβρίου για το μεγάλο πάρτι οικολογίας που θα πραγματοποιηθεί εκεί σηματοδοτώντας τη λήξη των φετινών δράσεων του Ιδρύματος οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Όπως έγραψε η «δ», που εξασφάλισε και φωτογραφίες από τις δράσεις στην Πάτμο και τους Αρκιούς η κ. Γκερέκου ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα του προγράμματος «Clean it like Greek».


Το «Aquahelp Foundation», που ξεκίνησε τις οικολογικές δράσεις του στην Ελλάδα από το Καστελλόριζο -σχετικά έγραψε η «δ»-, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, παρεμβάσεις οικολογικής συμμετοχής και αφύπνισης, επιδιώκοντας να ισχυροποιήσει την ατομική και συλλογική ευθύνη απέναντι στον πλανήτη με έναν τρόπο ήπιο, φιλικό και μοντέρνο σε συνεργασία και με τη στήριξη του ΕΟΤ.

Προτεραιότητές του, στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας, είναι η προστασία και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος με ειδική στόχευση την προστασία της θάλασσας, εντός και εκτός, των παραλιών, καθώς και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.
Η φιλοσοφία του πηγάζει από τον μοντέρνο τρόπο ζωής και επιδιώκει να βελτιώσει το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών & επιχειρήσεων στην οικολογία, με δημιουργία ελκυστικών δράσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων.
Έχοντας θέσει ξεκάθαρα τις δράσεις του με ματιά προς ένα πιο πράσινο μέλλον, το «Aquahelp Foundation», σχεδίασε καινοτόμα οικολογικά project έμπνευσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δράση «Clean it like Greek», ένα project οικολογίας και φιλελληνισμού, με στόχο τον καθαρισμό παραλιών, θάλασσας, βουνών & δασών με την συμμετοχή κάθε ιδιώτη εντός και εκτός Ελλάδας.


Μετά την Πάτμο και τους Αρκιούς, σειρά έχει σήμερα η Κως όπου έχει προγραμματιστεί σειρά οικολογικών δράσεων στο πλαίσιο της υπογραφής της Χάρτας Οικολογικής Συμπόρευσης, ακολούθως η Κρήτη και στο τέλος Ιουλίου σειρά έχει η Ρόδος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου