Το βραβευμένο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με Χρυσό Σκούφο και με βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa διοργανώνει και φέτος, από 19 έως 23 Ιουλίου το Local Gourmet Festival 2019. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και προώθηση της Ροδίτικης γαστρονομίας, η προώθηση των μικρών παραγωγών, η προβολή των τοπικών προϊόντων, και η ενθάρρυνση νέων σεφ να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, η Ροδίτικη κουζίνα θα συναντήσει την μοντέρνα Ελληνική κουζίνα: Τέσσερις προσκεκλημένοι Έλληνες σεφ που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού θα συνδημιουργήσουν, από κοινού με την ομάδα του Noble, μοναδικά μενού γευσιγνωσίας στη λογική ενός

4-hand dinner. Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 7 πιάτων: Τρία πιάτα με Ελληνικές επιρροές θα προέρχονται από τον προσκεκλημένο σεφ, τρία πιάτα θα είναι εμπνευσμένα από τη Ρόδο και θα προέρχονται από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble), και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 19 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει το Σάββατο 20 Ιουλίου ο Θάνος Φέσκος από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη. Την Κυριακή 21 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Έρικ Ιβανίδης από το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin εστιατόριο Oak στην Γάνδη. Την Δευτέρα 22 Ιουλίου προσκεκλημένος chef θα είναι ο Μάικ Παπαφίλης από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο L’Ambroisie στo Παρίσι. Το φεστιβαλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου με προσκεκλημένο chef τον Αθηναγόρα Κωστάκο από το εστιατόριο Meraki στo Λονδίνο, με διάκριση The Michelin Plate.

Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της Τοπικής Γαστρονομίας: Caterplus, Christodoulides, Delifrance, Kozas Food Services, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, Afric Γενική Εμπορική, Ariston Rhodes, ΕΛΕΤΡΟ, Κωστοπουλος Horeca, Rammos Food Services, AMDA Consulting, 4Chef, CAIR, Enoteca Emery, Enoteca Di Rodi, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, M.Z. Μισσίκος, Nespresso, Ο-life, και S.Pellegrino-Aqua Panna.

To Local Gourmet Festival 2019 είναι μία από τις δράσεις που στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους – λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων – στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ