Τοπικές Ειδήσεις

48ωρη προθεσμία έλαβε ο δράστης των δολιοφθορών στο Radar του αεροδρομίου και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας

48ωρη προθεσμία για την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων επί των 4 κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα που του αποδίδονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και συγκεκριμένα για εμπρησμό, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, για διακεκριμένη κλοπή και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ζήτησε και έλαβε χθες ο 33χρονος ημεδαπός, κάτοικος Εμπωνας, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης των δολιοφθορών στο Radar του αεροδρομίου της Ρόδου και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο 33χρονος σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε επακριβώς, αποφάσισε τη διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, με σκοπό την παύση της ακτινοβολίας που εκπέμπει το Radar και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ευθύνονται τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για την πάθηση του καρκίνου που διαγνώστηκε ότι πάσχει πολύ κοντινός του φίλος.
Για την επίτευξη του σκοπού του, κατήρτισε οργανωμένο σχέδιο δράσης, για το οποίο απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εμπειρία, το οποίο τήρησε με στρατιωτική πειθαρχία και εφοδιάστηκε με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κουκούλες και εύφλεκτα υλικά.
Πριν επιχειρήσει οτιδήποτε, φρόντισε προηγουμένως να κατοπτεύσει το χώρο και τα σημεία έτσι ώστε να διακριβώσει τις επικρατούσες συνθήκες, προκειμένου να διαμορφώσει το κατάλληλο σχέδιο δράσης του (τρόπος εισόδου, υφιστάμενα εμπόδια, γρήγορη και ασφαλής έξοδος – διαφυγή) αλλά και να προσδιορίσει το «βαθμό δυσκολίας» του εγχειρήματος του.
Λόγω της ενασχόλησης του με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (απόφοιτος Τμήματος Ηλεκτρολογίας στο Τ.Ε.Ι. Πατρών) και της προηγούμενης «εμπειρίας» που εξ αυτού του λόγου είχε αποκτήσει, είχε αναπτύξει τη δυνατότητα να αφαιρεί «ηλεκτρονικές πλακέτες» από ηλεκτρονικά συστήματα, πράξη σχεδόν αδύνατη να πραγματοποιηθεί από άνθρωπο που δεν διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία.
Χαρακτηριστικό του «επαγγελματισμού» ο οποίος τον διέκρινε, αποτελεί το γεγονός, ότι δρούσε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες εκμηδενίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πιθανή ανακάλυψη του από τις διωκτικές αρχές, λόγω πιθανών λαθών και αστοχιών του, ύπαρξη μαρτύρων, εντοπισμό του από εποχούμενες περιπολίες της Αστυνομίας.
Από το βιντεοληπτικό του Radar και από τις κάμερες φαίνεται ότι την 01:45 ώρα της 12ης Μαρτίου 2021 απεικονίζεται ένας δράστης ο οποίος φοράει μπουφάν παραλλαγής με κομμάτια μαύρου υφάσματος στα μπράτσα, κανονικού αναστήματος και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πιθανόν με μαύρη μάσκα και φορώντας την κουκούλα του μπουφάν, κρατώντας έναν λοστό και με τα χέρια του έσπασε την πόρτα και εισήλθε εντός του χώρου του ραντάρ κρατώντας μια τσάντα στα χέρια του και έκοψε το ρεύμα με αποτέλεσμα η καταγραφή της κάμερας να διακοπεί.
Την 05:28:24 ώρα της 12ης Μαρτίου 2021 διέρχεται από μίνι μάρκετ αγροτικό μάρκας MITSUBISHI, την 05:28:55 ώρα της ίδιας ημέρας διέρχεται από πρατήριο καυσίμων και κατευθύνεται προς την έξοδο του χωριού μέσω της επαρχιακής οδού Έμπωνας-Καλαβάρδων, την 05:36:23 διέρχεται από Κάβα που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Καλαβάρδων-Έμπωνας οδός που διέρχεται πλησίον του σημείου που βρίσκεται η κεραία της εταιρείας VODAFONE.
Επιπλέον την 05:50:46 ώρα της ιδίας φαίνεται το εν λόγω όχημα να επιστρέφει από την Κάβα με κατεύθυνση προς τον Εμπωνα και την 05:52:14 ώρα να διέρχεται από το πρατήριο καυσίμων και να στρίβει σε στενό αριστερά αφού περάσει το πρατήριο.
Στο βιντεοληπτικο υλικό, φαίνονται ο σωματότυπος και τα ρούχα του δράστη.
Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι το αυτοκίνητο που φαίνεται είναι ιδιοκτησίας εταιρείας το οποίο κατέχει ο κατηγορούμενος.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν κατ’ επανάληψη τον ίδιο και τον πατέρα του για εξηγήσεις και υποστηρίζουν ότι έπεσαν σε αντιφάσεις για το ποιος χρησιμοποιούσε το όχημα τις επίμαχε ώρες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών στις δύο οικίες του κατηγορούμενου, δεν βρέθηκε το χαρακτηριστικό μπουφάν το οποίο φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό και το οποίο κατείχε όπως αυτό αποδεικνύεται από φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στα ανοιχτά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί και δη στην εφαρμογή FACEBOOK καθώς επίσης και στον σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από την μόνιμη κατοικία του.
Υπάρχει και κατάθεση ενός τρίτου ημεδαπού που ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι ο υπαίτιος των εμπρησμών και ότι προέβη σε αυτή του την ενέργεια μόνος, ενώ προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς «έκαψε» χώρο που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα ως «καβάτζα» κάνναβης.
Προέκυψε, όπως έγραψε και χθες η «δημοκρατική», ότι περιηγήθηκε σελίδες για να αποκτήσει στοιχεία για το radar και τις κεραίες.
Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου