Τοπικές Ειδήσεις

Μ. Κόνσολας: «Το νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό”

Η μείωση των φόρων και οι επενδύσεις που θα έρθουν, θα ενισχύσουν τον τουρισμό στα νησιά μας

Στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στον τουρισμό, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στις επαφές που είχαν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με πολίτες, επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού στην Κω και στην Κάλυμνο.

Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται:

– Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%.

– Η ένταξη στο συντελεστή ΦΠΑ 13% όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της εστίασης.

– Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους.

– Η καθιέρωση, μεσοπρόθεσμα, ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 11% για το τουριστικό πακέτο (διαμονή-εστίαση), προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός ο τουρισμός μας.

– Η αναβάθμιση της Τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

– Ένα νέο χωροταξικό για τον Τουρισμό.

– Ένα νέο στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στον Τουρισμό.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε:

«Ο τουρισμός είναι η Δημιουργική Ελλάδα. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να βγάλουμε μπροστά.

Τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, κυριάρχησε ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης στον τουρισμό. Στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής, είναι η μείωση των φόρων στο τουριστικό προϊόν που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Η μείωση των φόρων και το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, που θα προσελκύσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, θα ενισχύσουν τα Δωδεκάνησα, ως τουριστικό προορισμό και θα τον κάνουν ανταγωνιστικό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου