Ρεπορτάζ

Σε καταγγελίες προέβη ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου συνήλθε την 2/6/2014 προκειμένου να εξεταστεί η διαμορφωθείσα κατάσταση με τα ανοικτά λεωφορεία και την παράνομη διακίνηση πελατών από ιδιωτικά λεωφορεία και αυτοκίνητα εκμεταλλευόμενοι το νέο νομοθετικό καθεστώς.
Κατά την συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι ουδεμία πρόοδος υπήρξε ως προς την ρύθμιση της κυκλοφορίας αλλά και των στάσεων των ανοικτών λεωφορείων, τα οποία σταθμεύουν αυθαίρετα στις στάσεις που έχουν δηλωθεί, για ολόκληρα λεπτά, επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό της πόλεως και δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στους κεντρικούς δρόμους της Ρόδου. Δυστυχώς οι συναρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και τα Υπουργεία, με διάφορες δικαιολογίες μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλύσει το πρόβλημα. Η πρακτική αυτή των ανοικτών λεωφορείων δημιουργεί επιπλέον συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς τον κλάδο. Επίσης εξετάσθηκε το θέμα με τα ιδιωτικά λεωφορεία και τα ενοικιαζόμενα 9θεσια με οδηγό, τα οποία καταστρατηγώντας και εκμεταλλευόμενοι την νέα νομοθετική ρύθμιση , μεταφέρουν έναντι κομίστρου , τουρίστες σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς τον κλάδο μας. Το Δ.Σ. έχει επανειλημμένα καταγγείλει αυτά στους αρμόδιους φορείς, χωρίς δυστυχώς να έχει δοθεί λύση. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε ομόφωνα η προειδοποιητική στάση εργασίας για την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, από τις 06:00 έως 12:00 μμ. και πορεία διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, όπως αστυνόμευση των στάσεων των ανοικτών λεωφορείων από μεικτά κλιμάκια των συναρμόδιων Υπηρεσιών, επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων και αφαίρεση των αδειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Επίσης τακτικούς ελέγχους σε αρχαιολογικούς χώρους και τουριστικά σημεία του νησιού, για έλεγχο της παράνομης μεταφοράς έναντι κομίστρου τουριστών από ενοικιαζόμενα ή ιδιωτικά 9θέσια.
Ρητά δηλώνεται από το ΔΣ ότι πρόθεση του Συνδέσμου είναι η διασφάλιση του κλάδου και των οικογενειών των μελών του και σε καμία περίπτωση η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ή η δημιουργία προβλήματος στον τουρισμό της Ρόδου. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση του κοινού αλλά και των αρμόδιων φορέων, αφού επί σειρά ετών επικρατεί μία άναρχη κατάσταση.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΣΤΟΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΣΚΑΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου