Παγκόσμια ημέρα εθνικών πρωταθλημάτων στίβου θα προτείνει σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίας η World Athletics προκειμένου να υπάρξει μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή επανεκκίνησης του αθλήματος.

Την πρόταση να διεξαχθούν τα εθνικά πρωταθλήματα στίβου το διήμερο 8-9 Αυγούστου έχει ήδη συζητήσει η World Athletics με τις λεγόμενες μεγάλες ομοσπονδίες (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κτλ) θέλοντας να δημιουργήσει μια γιορτή για τον στίβο παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη πρόταση μόλις την εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της World Athletics, αναμένεται να κοινοποιηθεί στις ομοσπονδίες σε όλες τις ομοσπονδίες μέσα στις επόμενες ημέρες, μεταξύ αυτών και στην ελληνική (ΣΕΓΑΣ). Βέβαια, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να την ακολουθήσει, όμως θεωρείται βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα ορίσει για τις 8-9 Αυγούστου το εθνικό πρωτάθλημα για να συμμετάσχει στην παγκόσμια γιορτή που σκοπό έχει να δώσει μεγάλη ώθηση στον στίβο.

Ήδη οι Βρετανοί που δεν αφήνουν επικοινωνιακή ευκαιρία να πάει χαμένη, έχοντας την εκ των έσω ενημέρωση καθώς συμμετείχαν στις συζητήσεις, έσπευσαν πρώτοι από όλους να ανακοινώσουν το δικό τους εθνικό πρωτάθλημα για τις 8-9 Αυγούστου. (sportsfeed.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ