Η Ρόδος, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το f4 του Κυπέλλου Ανδρών, όπου θα αναδειχθεί ο 33ος Κυπελλούχος. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής Πετ. 2015 και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται το διήμερο 20-21 Απριλίου να διεκδικήσουν το τρόπαιο, στο κορυφαίο ίσως final-4  στην ιστορία του θεσμού.

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, είναι από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς με πανέμορφες παραλίες και σπουδαία μνημεία, όπως η Ακρόπολη της Ρόδου.

Στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου στεγάζεται το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, μπορεί κανείς να βρει κανείς τις περίφημες Ιαματικές Πηγές και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα στα Δωδεκάνησα. Το έργο είναι χτισμένο στον όρμο της Καλλιθέας και αποτελείται από τρία κυρίως τμήματα. Την κεντρική είσοδο με τη μεγάλη κυκλική πλατεία και το συντριβάνι στο μέσο, το ημικυκλικό αίθριο διανομής του νερού με την κυκλική πηγή και το συγκρότημα των αποχωρητηρίων και λοιπών υγειονομικών εγκαταστάσεων. Όλα αυτά περιβάλλονται και ενώνονται με κήπους, πάρκα, αξιόλογα μονοπάτια και διάφορες μικροεγκαταστάσεις για ανέσεις και αναψυχή, όπως η σπηλιά Βαρ, η προβλήτα.

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες εγκαινιάστηκε το 2014 και χτίστηκε με σκοπό να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές και όχι μόνο διοργανώσεις. Έχει χωρητικότητα 1242 θέσεις και χρειάστηκαν επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Οι εργασίες για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης έχουν ξεκινήσει από την Οργανωτική Επιτροπή, έτσι ώστε κάθε λεπτομέρεια να διευθετηθεί.

Συνολικά 29 τίτλοι Κυπέλλου θα βρεθούν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλιθέα Ρόδου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την… μερίδα του λέοντος με 16 κατακτήσεις, Παναθηναϊκός και Ηρακλής έχουν από 6 και ο ΠΑΟΚ έναν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Παρασκευή 20 Απριλίου

17.00: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

20.00: Ηρακλής Πετ. 2015 – Παναθηναϊκός

Σάββατο 21 Απριλίου

16.30: Pre game εκπομπή

17.00: Τελικός

-Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.

Απαραίτητοι οι εθελοντές

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Final 4 του  Κυπέλλου Ελλάδος στο ανδρικό βόλεϊ, που θα γίνει στις 20 και 21 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας στο Φαληρακι Ρόδου. Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής συνεχίζουν τις επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός σε όλες τις εργασίες.

Όπως σε κάθε μικρή ή μεγάλη αθλητική εκδήλωση που στοχεύει στην επιτυχία, έτσι και σε αυτή την κορυφαία, έχει σχηματιστεί «Εθελοντική Ομάδα», τα μέλη της οποίας θα καλύψουν διάφορους τομείς.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα και να ενισχύσουν ως εθελοντές την όλη προσπάθεια, μπορούν να το κάνουν τηλεφωνικά στα νούμερα 2241362658 – 2241362611 και ηλεκτρονικά στο email: [email protected]

H παρουσία και η προσφορά των εθελοντών είναι ιδιαίτερα σημαντική και ενισχύουν πάντα το αθλητικό κίνημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ