Ειδήσεις

Ελληνικός παραλογισμός η πληρωμή του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας

Από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθούν από τις τράπεζες τα φετινά προγράμματα διευκόλυνσης των πελατών τους ως προς την καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Πρόκειται για μια μορφή ιδιαίτερου δανεισμού, που ισχύει μόνο στην Ελλάδα και παρέχει στις τράπεζες τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές των φορολογουμένων.

Πρόκειται για τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο, καθώς οι πολίτες έχοντας πια εξαντληθεί από τη συνεχή φορολογία, οδηγούνται προς τις τράπεζες προκειμένου εν τέλει να τα χάσουν όλα.

Η μέθοδος που ακολουθείται είναι απλή και αφορά μόνον εκείνους που εξακολουθούν να κατέχουν πιστωτική κάρτα. Μέσω της κάρτας γίνεται είτε εφάπαξ εξόφληση του φόρου, είτε γίνεται η ανά δίμηνο καταβολή των δόσεων του συνολικού φόρου.

Βέβαια, από τη δική τους την πλευρά οι τραπεζίτες αναφέρουν πως όταν πρόκειται για καταβολή φόρου, τότε ακολουθείται η περίοδος των έξι άτοκων δόσεων. Το χρύσωμα του χαπιού ωστόσο είναι μόνο πρόσκαιρο, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ουσιαστικά άτοκη δόση.

Εάν μάλιστα ο φορολογούμενος δανειολήπτης υπερβεί την άτοκη περίοδο, τότε αμέσως χρεώνεται επί ολοκλήρου του κεφαλαίου τόκους που ξεκινούν από 9% και αυξάνουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εξόφληση του φόρου εισοδήματος γίνεται συνήθως σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η καταβολή των οποίων θα γίνει, για την πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και για την τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου