ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάγεψαν τις Βρυξέλλες οι γεύσεις του Αιγαίου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ

Η «κουζίνα του Αιγαίου» μάγεψε τις Βρυ­ξέλ­λες και τους Ευρω­βου­λευ­τές  στην ειδική εορ­τα­στική εκδή­λωση για την ενσω­μά­τωση της Δωδε­κα­νή­σου με την μητέρα Ελλάδα. Την εκδή­λωση οργά­νωσε ο ευρω­βου­λευ­τής κ. Στέλιος Κού­λο­γλου με την βοήθεια του δωδε­κα­νή­σιου βου­λευτή κ. Δημήτρη Γάκη. Το όλο εορ­τα­στικό πρό­γραμμα  εκτός από τις ομιλίες και τους χαι­ρε­τι­σμούς περιε­λάμ­βανε προβολή ειδικού ντο­κυ­μα­ντέρ «Το χρονικό της ενσω­μά­τω­σης», από την πολι­τι­στική ομάδα Αρχι­πέ­λα­γος και παρα­δο­σια­κούς δωδε­κα­νη­σια­κούς χορούς από το Λύκειο Ελλη­νί­δων Βρυ­ξελ­λών.

Η Λέσχη Αρχι­μα­γεί­ρων Δωδε­κα­νή­σου Κυκλά­δων έδωσε το μονα­δικό γευ­στικό στίγμα της κου­ζί­νας του Αιγαίου στην εκδή­λωση. Η ομάδα των σεφ προ­μη­θεύ­τη­καν  υλικά από τα νησιά και τη θάλασσα, προ­σφο­ρές παρα­γω­γών μας, μαγεί­ρεψε και μοσχο­βό­λισε Αιγαίο η ειδικά δια­μορ­φω­μένη αίθουσα για την εκδή­λωση.  Ευρω­βου­λευ­τές και καλε­σμέ­νοι, εντυ­πω­σιά­στη­καν και χωρίς φειδώ έπλεξαν διθυ­ράμ­βους για τις γεύσεις της Aegean cuisine. Με υπε­ρη­φά­νεια και συγκί­νηση οι σεφ παρου­σί­α­σαν την κουζίνα του Αιγαίου στην καρδιά των εξε­λί­ξεων και της Ευρώπης.  Η Λέσχη αισθά­νε­ται την υπο­χρέ­ωση να ευχα­ρι­στή­σει δημόσια όλους όσους συνέ­βα­λαν στην επι­τυ­χία της παρου­σί­α­σης της Aegean cuisine και ιδιαί­τερα το Επι­με­λη­τή­ριο Δωδε­κα­νή­σου, τον κ. Από­στολο Ασπράκη της εται­ρείας «Αριστον», τον κ.  Από­στολο  Δημελη της εται­ρείας <<τρο­φο­σύν­θεση>>, τον Δήμο Καλύ­μνου, το τυρο­κο­μείο Πανα­γιώτη Γιάννου της Κω, τις επι­χει­ρή­σεις Μελισ­σο­κο­μική, Φίλεμα, Ατσα­λά­κης, Χει­ρο­μή­λια, καθώς επίσης και  όλους τους παρα­γω­γούς που προ­σέ­φε­ραν απλό­χερα τα είδη τους. Ενδει­κτικά, το μενού περιε­λάμ­βανε λεπτές φέτες  λαυράκι πάνω σε πλι­γούρι με περ­γα­μό­ντο, λεβάντα και χαμο­μήλι, φιλέτο κου­τσο­μού­ρας με πουρέ από άγρια χόρτα ελαιό­λαδο και μηλό­ξυδο, χταπόδι βραστό με κόκκινο κρασί σκορ­δα­λιά με τρούφα και γλυκό λεμόνι, κοπα­νι­στή με μυρ­μι­ζέλι, κρα­σο­τύρι Κώτικο με μαρ­με­λάδα ντο­μά­τας, κρέμα λεριώ­τι­κου παστού τυριού, λεριώ­τικο σε νοτι­σμένο ψωμί παστό κολιό, πατη­νιώ­τικα τυρο­πι­τά­κια, λαδό­πι­τες, για­πρά­κια, και από γλυκά, μελε­κούνι, συκό­πα­στο, μοσχο­πούγ­για, αμυ­γδα­λωτά, μαντι­νά­δες.

Τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχι­μα­γεί­ρων Δωδε­κα­νή­σου και Κυκλά­δων κ. Νίκο Χρι­στο­φό­ρου, συνό­δευ­σαν τα μέλη Επα­μει­νών­δας Τσίν­τζος, Πανα­γιώ­της Παρα­τσώ­κας, Εμμα­νουήλ Χατζη­μπού­μπου­λης, Ευρι­πί­δης Γκόγκος και Δημή­τρης Κουλιάς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.